Δεν βουλιάζουν από τουρίστες και είναι πανέμορφα: 12 ονειρικά ελληνικά νησιά για χαλαρές διακοπές

Σου βρήκαμε που θα περάσεις το καλοκαίρι σου φέτος

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Shutterstock
Shutterstock

Στην Ελλάδα, υπάρχουν περίπου έξι χιλιάδες νησιά… αν μετρήσουμε και βράχους και βραχονησίδες, 227 αν αναλογιστούμε μόνο τα κατοικημένα. Έχουμε, λοιπόν, αρκετά νησιά για να ανακαλύψουμε σε μια ζωή, ωστόσο οι περισσότεροι εξακολουθούν να συρρέουν στη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Μαγευτικά χωρίς αμφιβολία, αλλά η Ελλάδα προσφέρει και άλλα ενδιαφέροντα νησιά που ίσως δεν έχετε σκεφτεί για τις διακοπές σας. Είναι αυτό που λέμε σχετικά «ανεξερεύνητα» διαμάντια με ονειρεμένες παραλίες , κρυστάλλινα νερά και χωριά με λευκά σπίτια και μπλε πόρτες.

Μεσογειακές οάσεις που αφηγούνται ιστορίες πειρατών, θεών και γοργόνων. Λωρίδες γης και νερού όπου οι μύθοι και οι θρύλοι αντηχούν ακόμα. Εδώ σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε αυτά τα λιγότερο γνωστά και πιο αυθεντικά νησιά. Δεν θα βρείτε εκλεπτυσμένα νυχτερινά μαγαζιά, αλλά χαρακτηριστικές ταβέρνες όπου μπορείτε να περάσετε τα βράδια πίνοντας κρασί με νότες ρεμπέτικου και απολαμβάνοντας παραδοσιακά πιάτα.

Δείτε στο Travelstyle.gr τα 12 «ανεξερεύνητα» νησιά – διαμάντια της Ελλάδας αν θέλετε διακοπές μακριά από τα πλήθη των τουριστών!