Ζουμερά και φρέσκα: Που θα φάτε τα καλύτερα πιροσκί της Αθήνας

Αν είσαι λάτρης, τρέξε...

Instagram/@kalinka_malinka_piroski
Instagram/@kalinka_malinka_piroski

Τα πιροσκί, με τη ζουμερή γέμιση και την αφράτη ζύμη τους, αποτελούν μια από τις πιο λαχταριστές λιχουδιές που κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή. Αν και παραδοσιακά συνδεδεμένα με τη ρωσική κουζίνα, στην Αθήνα έχουν βρει τον δικό τους χώρο και καταφέρνουν να ξεχωρίσουν σε διάφορα μέρη της πόλης.

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα σας καθοδηγήσουμε στα στέκια που σερβίρουν τα πιο φρέσκα και ζουμερά πιροσκί, από κλασικές επιλογές με κιμά ή πατάτα, μέχρι πιο ευφάνταστες γεμίσεις που ικανοποιούν κάθε γούστο. Ετοιμαστείτε για ένα νόστιμο ταξίδι!

Πρώτη στάση για πιροσκί στο Καλίνκα-Μαλίνκα

Με αυθεντική συνταγή και ολόφρεσκα, από τα καλύτερα πιροσκί που θα βρείτε στην Αθήνα! Με δύο καταστήματα στην καρδιά της πρωτεύουσας -Σταδίου και γωνία Σόλωνος με Μαυρομιχάλη- και όνομα που μεταφράζεται ελεύθερα ως “φρούτα του δάσους”, το Καλίνκα – Μαλίνκα έχει αγαπηθεί και έχει αποκτήσει πιστό κοινό για ένα απλό λόγο: γιατί τα πιροσκί του είναι άπαιχτα! Παραδοσιακά, χειροποίητα και φρέσκα αλλά και ένα ενδιαφέρον mix ‘n’ match μέσα από διαφορετικές παραλλαγές του κλασικού πιροσκί. Εκτός από τα best sellers τηγανητά με κιμά και με πατάτα και φρέσκα μανιτάρια, έχουν δημιουργήσει μια πιο ελαφριά εκδοχή, αυτή των φουρνιστών πιροσκί, που παραμένουν όμως φουσκωτά και χρυσαφένια!

1.Σταδίου 27, Αθήνα 210 3316070 – Καθημερινά 07:00 – 17:00, Σάββατο 08:00 – 15:00, Κυριακή κλειστά/ 2.Σόλωνος & Μαυρομιχάλη, κέντρο, 2103388358 – Καθημερινά 07:30 – 17:00, Σάββατο 09:00 – 15:00, Κυριακή κλειστά


Δεύτερη στάση στο... διαβάστε την συνέχεια στο travelstyle.gr