Μανώλης Στεφανουδάκης: Έγινε Παραολυμπιονίκης για τρίτη φορά - «Σίγουρα μιλάει η κρητική ψυχή, είμαστε περήφανοι για την χώρα μας»

Η απίστευτη βολή με το ακόντιο που ξεσήκωσε τις κερκίδες

Ελένη Μπορμπόλη
GLOMEX
GLOMEX

Για τρίτη φορά έγινε Παραολυμπιονίκης ο ακοντιστής Μανώλης Στεφανουδάκης, ο οποίος κατέκτησε φέτος το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό της κατηγορίας F54, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Την τεράστια αυτή διάκριση την κέρδισε μετά από με σποδαία εμφάνιση στον τελικό και στέλνοντας το ακόντιο στα 30 μέτρα και 13 εκατοστά, με την δεύτερη προσπάθειά του. Με την τρομερή αυτή βολή, ο Μανώλης Στεφανουδάκης ξεσήκωσε τις κερκίδες, όπου τον αποθέωσαν οι δικοί του άνθρωποι. Έτσι, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο θα είναι το τρίτο στην καριέρα του μετά το χάλκινο του 2012 και το χρυσό του 2016.

Πρόκειται για το 11ο μετάλλιο που έχει κερδίσει η ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι (μέχρι στιγμής η χώρα μας μετράει δύο χρυσά, τρία ασημένια και έξι χάλκινα).

Στην πρώτη θέση του βάθρου θα βρεθεί ο ανεξάρτητος (Ρώσος) Ιβάν Ρεβένκο (με ατομικό ρεκόρ στα 30,77 μέτρα), ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Έντγκαρ Ούλισες Φουέντες Γιάνεζ από το Μεξικό (με ρεκόρ σεζόν στα 30,53).

Δείτε επίσης: Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Μάνα, τα καταφέραμε» - Χάλκινος ο Κωνσταντίνος Τζούνης με την κόρη του να πανηγυρίζει στις κερκίδες

Δείτε το βίντεο με την εκπληκτική βολή του Μανώλη Στεφανουδάκη:

Δείτε επίσης: Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η συγκινητική παρέλαση της Ελλάδας στην τελετή έναρξης (Βίντεο)

Την μεγάλη νίκη του Μανώλη Στεφανουδάκη αποφάσισε να συγχαρεί και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μέσα από μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter).

Δείτε την ανάρτηση:

Μανώλης Στεφανουδάκης: «Σίγουρα μιλάει η Κρητική ψυχή, είμαστε περήφανοι για την χώρα μας»

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Έλληνα ακοντιστή μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι:

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες συμμετέχουν 4.400 παραθλητές από 168 χώρες του κόσμου ανάμεσά τους φυσικά και η Ελλάδα η οποία θα εκπροσωπηθεί με 37. Σημαιοφόροι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης ήταν ο (εις τριπλούν πλέον) Παραολυμπιονίκης του ακοντισμού Μανώλης Στεφανουδάκης και η Παραολυμπιονίκης του τζούντο, Θεοδώρα Πασχαλίδου.