Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα - Πήρε το χάλκινο η Χριστίνα Γκέντζου

Η 19χρονη πρωταθλήτρια του τάε κβον ντο κέρδισε την Κινέζα Γίναν Γιάο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα - Πήρε το χάλκινο η Χριστίνα Γκέντζου

Συνεχίζονται οι Παραολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι. Το πρώτο μετάλλιο χάρισε στην Ελλάδα η Χριστίνα Γκέντζου. Η 19χρονη πρωταθλήτρια του τάε κβον ντο κέρδισε 14-4 την Γίναν Γιάο από την Κίνα και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

«Δεν ξέρω πως αισθάνομαι γιατί ήταν μια περίεργη μέρα, αφού έχασα και μετά μπήκα σε μια διαδικασία να παίξω άλλα δυο παιχνίδια στα οποία έπρεπε να ανταπεξέλθω για να κερδίσω το χάλκινο μετάλλιο. Ήταν ακραίο όλο αυτό για μένα όμως είμαι πολύ περήφανη διότι ξεπέρασα τον εαυτό μου. Ήμουν χάλια ψυχολογικά επειδή έχασα και δεν το περίμενα. Ύστερα έκατσα, με βοήθησε η δασκάλα μου, η Τάνια η φυσικοθεραπεύτρια μου και όλα τα παιδιά. Βρήκα τον ρυθμό μου και είμαι πολύ χαρούμενη που το ξεπέρασα.

Είχα σχεδόν την μισή ελληνική αποστολή να με υποστηρίζει στις εξέδρες και με βοήθησαν τα παιδιά και μέσα από τα μηνύματα που μου έστειλαν. Το ότι με στήριζαν και με εμψύχωναν ήταν το καλύτερο συναίσθημα. Νομίζω ότι ήταν αυτό που με βοήθησε πιο πολύ στο να ξεκολλήσω από το ότι στεναχωρήθηκα που έχασα» είπε μετά τον αγώνα η Χριστίνα Γκέντζου.

Βίντεο από τη νίκη της Χριστίνας Γκέντζου στο Παρίσι

Την Τετάρτη 28/8 πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών αγώνων με περίπου 4.400 παρααθλητές από 168 χώρες. Συγκίνηση μάλιστα προκλήθηκε με την είσοδο της ελληνικής ομάδας, ενώ το κοινό καθήλωσε ο χορευτής με το ακρωτηριασμένο πόδι.

Η είσοδος της Ελλάδας στην παρέλαση των χωρών έγινε με σημαιοφόρους τον χρυσό Παραολυμπιονίκης του ακοντισμού, Μανώλη Στεφανουδάκη και την Παραολυμπιονίκη του τζούντο Θεοδώρα Πασχαλίδου, που συνοδευόταν από τον σκύλο-οδηγό της. Η Ελλάδα θα πάρει μέρος στους αγώνες με 37 αθλητές (24 άνδρες, 13 γυναίκες) σε 10 αθλήματα - δείτε το βίντεο.