Δεκαπενταύγουστος: Σπάνιο ντοκουμέντο από τον τάφο της Παναγίας με τον φακό του Τάσου Δούση (Βίντεο)

Ταξίδι ζωής

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Δεκαπενταύγουστος: Σπάνιο ντοκουμέντο από τον τάφο της Παναγίας με τον φακό του Τάσου Δούση (Βίντεο)

Δεκαπενταύγουστος σήμερα, με εκατομμύρια Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο να γιορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο Τάσος Δούσης, γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, είχε την ευκαιρία να εισέλθει στον Τάφο της Παναγίας στα Ιεροσόλυμα και έφερε στο φως αυτό το σπάνιο ντοκουμέντο με αφορμή τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Συγκεκριμένα ο Τάσος Δούσης διαβαίνει το ιερό κατώφλι, με σεβασμό και δέος, για να βιώσει από κοντά την ατμόσφαιρα του χώρου στην κοιλάδα των Κέδρων. Ο ίδιος μοιράστηκε την εμπειρία του με τους διαδικτυακούς του φίλους, εκφράζοντας τα βαθιά συναισθήματα που τον κατέκλυσαν μέσα στον ιερό χώρο.

Δείτε επίσης: Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία της Τήνου: «Περιμένει στο τέλος της ανηφόρας με γαλήνιο βλέμμα και ανοιχτή αγκαλιά»

Το μήνυμα του Τάσου Δούση από τον Tάφο της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο

«Είχα την τύχη να προσκυνήσω στο πάνσεπτο θεομητωρικό μνήμα, σε ένα ταξίδι ζωής που κάναμε για τις Εικόνες. Το εξαίσιο χριστιανικό μνημείο είναι στην κοιλάδα των Κέδρων, στους πρόποδες του όρους των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση η Παναγία κοιμήθηκε δέκα χρόνια μετά τη σταύρωση του Ιησού και ετάφη εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάσος Δούσης σε ανάρτησή του.

«Ο ναός χτίστηκε από την Αγία Ελένη το 306 μ.Χ. προς τιμήν της Κοιμήσεως Θεοτόκου και είναι από τα παλαιότερα χτίσματα της πόλης. Βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, 48 σκαλιά, και ο ναός έχει 30 μέτρα μήκος και 8 μέτρα πλάτος. Αν και είναι μία ταπεινή κρύπτη, εσωτερικά αποκαλύπτει μία μεγαλοπρέπεια. Σήμερα, 15 Αυγούστου, στην ημέρα που είναι αφιερωμένη στην Παναγία, την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη σπάνια εμπειρία που είχα. Χρόνια πολλά και καλή Παναγία σε όλους», σημειώνει κλείνοντας.