Φωτιά Αττική – Προειδοποιεί η Παγώνη: «Κλειστά τα πάντα, η κυκλοφορία έξω είναι ό,τι χειρότερο»

Συστήνει μάσκες ακόμα και για όσους δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτιά Αττική – Προειδοποιεί η Παγώνη: «Κλειστά τα πάντα, η κυκλοφορία έξω είναι ό,τι χειρότερο»

Μαίνονται οι φωτιές στην Αττική, με την ατμόσφαιρα σε όλο το λεκανοπέδιο πλέον να είναι αποπνικτική. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στον Alpha για τους κινδύνους και προειδοποιεί όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μην βγουν από το σπίτι τους για τις επόμενες μέρες.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως, αν κάποιοι αναγκαστικά θα βγουν λόγω δουλειάς, θα πρέπει να έχουν μαζί τους μάσκες. Παράλληλα, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως, ακόμα και αν σβήσουν τώρα οι φωτιές στην Αττική, θα χρειαστούν 3-4 μέρες μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Δείτε επίσης: Φωτιά Βαρνάβα: «Ήταν καθαρός εμπρησμός, ακριβώς πίσω από το σπίτι μας, τα πυροσβεστικά ήταν έξω από βίλες...»

Το μήνυμα της Ματίνας Παγώνη για τις φωτιές στην Αττική

«Είναι δύσκολες μέρες. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου καλό είναι να μείνουν μέσα στο σπίτι με κλειστά παράθυρα και να μην βγουν καθόλου έξω. Το ίδιο και τα παιδάκια. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν. Επιδεινώνεται η κατάσταση σε αυτές τις ομάδες, χρειάζεται προσοχή, ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσουν και με τον γιατρό τους και να ενισχυθούν τα φάρμακά τους. Κλειστά τα πάντα», προειδοποιεί η Ματίνα Παγώνη.

Και συνεχίζει: «Η κυκλοφορία έξω αυτή τη στιγμή είναι ό,τι χειρότερο! Αν κάποιοι χρειάζεται να κυκλοφορήσουν για τη δουλειά τους, καλό είναι να έχουν μάσκα, ανεξάρτητα αν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου».

Όπως ανέφερε στο μήνυμά της, ο καπνός έχει προχωρήσει πολύ, έχει σκεπάσει όλη την Αττική και δεν υπάρχει μέρος που αναπνέεις ελεύθερα. «Χρειάζονται αν σταματήσουν οι φωτιές 3-4 μέρες για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Οι μεγάλοι σε ηλικία δεν πρέπει να βγουν από τα σπίτια τους και επιμένω σε αυτό, εκτός φυσικά αν απειλείται η ζωή τους από τις φλόγες», κατέληξε η Ματίνα Παγώνη.