Μίλτος Τεντόγλου: Έγραψε ιστορία στο Παρίσι – Χρυσός Ολυμπιονίκης, ο πρώτος Έλληνας που υπερασπίζεται τον τίτλο του στο μήκος

Το απίστευτο δεύτερο άλμα άλλαξε τα δεδομένα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

Πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο Μίλτος Τεντόγλου επιστρέφει νικητής από το Παρίσι, με την πρωτιά στο άλμα εις μήκος και έγινε ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία μετά τον τεράστιο Καρλ Λιούις που υπερασπίζεται τον ολυμπιακό τίτλο του και το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο το 2021.

Ο αγώνας κρίθηκε ουσιαστικά στη δεύτερη προσπάθεια του Μίλτου Τεντόγλου, που με ένα απίστευτο άλμα εκτινάχτηκε στα 8.48μ., και στην πρώτη θέση της κατάταξης ταυτόχρονα. Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής έθεσε τον πήχη για τους υπόλοιπους και κανένας δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα και η δεύτερη καλύτερη επίδοσή του θα μπορούσε να του χαρίσει το μετάλλιο.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό ο Μίλτος Τεντογλου - «Αυτά που λένε νομίζω είναι... παπατζιλίκια»

«Πείσμωσε» μετά το πρώτο άλμα ο Μίλτος Τεντόγλου

Στην πρώτη του προσπάθεια στον μεγάλο τελικό είχε άλμα στα 8.27 που τον έφερε στην 2η θέση, μετά από την ολοκλήρωση των πρώτων προσπαθειών των αθλητών, κάτι ωστόσο που δεν ικανοποίησε τον Μίλτο Τεντόγλου, που έχει συνηθίσει στην πρώτη θέση. Ο πρωταθλητής πέρασε μπροστά, θέλησε να πετύχει κάτι παραπάνω και μπορεί να μην κατάφερε να ξεπεράσει τον... εαυτό του, αλλά δεν χρειαζόταν στο τέλος. Μετά το τελικό αποτέλεσμα, ο αθλητής από τα Γρεβενά είχε μία όμορφη στιγμή με τον «άρχοντα των κρίκων», Λευτέρη Πετρούνια, που βρισκόταν στις κερκίδες.

«Χαίρομαι πολύ γι' αυτό που κατάφερα. Ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω, σαν επίδοση κάτι μου έλειπε. Το πάλεψα, στο τέλος άρχισα να ξυπνάω, πήγα να ρισκάρω στο 6ο άλμα, αλλά δεν έκατσε. Ο αέρας άλλαζε συνέχεια. Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά ήθελα κάτι παραπάνω σαν επίδοση για να το ευχαριστηθώ, για μένα. Ίσως να μπορούσα να απαντήσω αν με περνούσε κάποιος», δήλωσε στην ΕΡΤ μετά την κατάκτηση του μεταλλίου ο Μίλτος Τεντόγλου.

«Για μένα στους Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός, γιατί είναι μία φορά στα τέσσερα χρόνια. Κάποιοι αθλητές είναι σε αντίστοιχο επίπεδο, αλλά δεν ήταν το ίδιο τυχεροί. Είμαι σίγουρα χαρούμενος. Είναι πολύ σημαντική η πνευματική προσέγγιση. Είμαι ήσυχο άτομο, δεν κάνω πολλά πριν τον αγώνα, σκέφτομαι τα πάντα, το χειρότερο δυνατό και τα περιμένω όλα. Συνέχεια έλεγα "Δεν ήμουν καλός" στον προπονητή μου. Πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο. Ελπίζω να σας έκανα έστω και λίγο περήφανους», συμπλήρωσε ο Μίλτος Τεντόγλου.