Σάλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024: Θύελλα οργής με τον Ολλανδό που καταδικάστηκε για τον βιασμό ανήλικης - Είναι παντρεμένος με παιδί

Όλη η αλήθεια για τον Steven van de Velde

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Πηγή: Instagram
Πηγή: Instagram

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 έχουν χαρίσει τρομερές στιγμές για τους Έλληνες πολίτες, με τους αθλητές της οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατέκτησαν μετάλλια, αλλά και εκείνους που προσπάθησαν ακόμη κι αν οι κόποι τους δεν ανταμείφθηκαν. Υπάρχουν, όμως, και γεγονότα τα οποία έχουν ταράξει όχι μόνο την χώρα, αλλά έχουν αγγίξει όλο τον κόσμο. Τρανό παράδειγμα είναι η περίπτωση της Αλγερινής intersex πυγμάχου Ιμάνι Κελίφ, η οποία έβγαλε εκτός την αντίπαλό της σε 46 δευτερόλεπτα και κατακρίθηκε (δείτε εδώ αναλυτικά).

Ωστόσο, αυτό που δεν έχει συζητηθεί όσο θα έπρεπε είναι η συμμετοχή του 29χρονου Ολλανδού παίκτης μπιτς βόλεϊ, Steven van de Velde, ο οποίος καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης το 2016, αφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες βιασμού σε βάρος παιδιού, ενός 12χρονου κοριτσιού συγκεκριμένα, που έλαβαν χώρα τον Αύγουστο του 2014.

Όλη η αλήθεια για τον Ολλανδό που καταδικάστηκε για βιασμό και συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Είχε ξεκινήσει να αλληλογραφεί με το συγκεκριμένο κορίτσι που του έστειλε αίτημα φιλίας στο Facebook, καθώς νόμιζε ότι ήταν 16 ετών τη στιγμή που άρχισαν να επικοινωνούν, ωστόσο αφού εκείνη του είπε την ηλικία της, συνέχισε να συζητάει μαζί της. Εκείνο το καλοκαίρι ταξίδεψε στη γενέτειρά της, το Μίλτον Κέινς στην Αγγλία, της έδωσε αλκοόλ και τη βίασε κοντά στην τοπική λίμνη Furzton.

Το ίδιο βράδυ, εκείνος προσπάθησε να μείνει σε ένα ξενοδοχείο με το θύμα του, αλλά αρνήθηκαν να του δώσουν δωμάτιο και έτσι κοιμήθηκαν κάτω από μια σκάλα. Υπήρξαν άλλες δύο περιπτώσεις βιασμού την επόμενη μέρα, με το θύμα να αναφέρει ότι την πλήγωνε.

Ο Van de Velde επέστρεψε στην Ολλανδία μετά τους βιασμούς και είπε στο θύμα του να πάει σε μια κλινική σεξουαλικής υγείας για αντισύλληψη, οπότε η ηλικία της προκάλεσε την ανησυχία του προσωπικού.και έτσι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί κανονικά τον Ιανουάριο του 2016. Το 12χρονο κορίτσι είχε εξομολογηθεί πως αισθανόταν ενοχές και είχε αυτοτραυματιστεί, ενώ μια φορά είχε πάρει υπερβολική δόση.

Καταδικάστηκε σε βρετανική φυλακή από το δικαστήριου του Aylesbury Crown, όμως στη συνέχεια, οδηγήθηκε σε φυλακές στην Ολλανδία για να εκτίσει την ποινή του, η οποία από 4 χρόνια κράτησε μόλις 12 μήνες. Αφού αφέθηκε ελεύθερος συνέχισε την καριέρα του στο μπιτς βόλεϊ και από το 2018 αγωνίζεται σε διεθνή τουρνουά «ακολουθώντας μια εντατική, επαγγελματικά εποπτευόμενη πορεία» σύμφωνα με την Ολλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή. Μάλιστα, λίγο αργότερα, παντρεύτηκε την σύντροφό του, Κιμ Μπαχρές, η οποία είναι Γερμανίδα βολεϊμπολίστρια, έχει σπουδάσει Ψυχολογία και εργάζεται ως αστυνομικός. Μαζί της έχει αποκτήσει και ένα παιδί.

Όλα αυτά, έχουν προκαλέσει θύελλα οργής στα social media, ωστόσο η Ολλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή (NOC) δηλώνει: «Μετά την απελευθέρωσή του, ο Van de Velde αναζήτησε και έλαβε επαγγελματική συμβουλευτική. Έδειξε στους γύρω του - ιδιωτικά και επαγγελματικά - αυτογνωσία και προβληματισμό», ενώ τονίζει πως ο ίδιος πληρούσε «όλα τα κριτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Δείτε επίσης: Σάλος στο X/Twitter με τον γοητευτικό Ολυμπιονίκη, Thomas Ceccon, που κοιμάται δίπλα σε παγκάκι στο Ολυμπιακό Χωριό


Ο Steven van de Velde με τη σειρά του αναφέρει για το γεγονός: «Δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να το αλλάξω, οπότε θα πρέπει να υποστώ τις συνέπειες. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου».

«Θέλω να διορθώσω όλες τις ανοησίες που γράφτηκαν για μένα όταν ήμουν έγκλειστος. Δεν διάβασα τίποτα από αυτά, επίτηδες, αλλά καταλαβαίνω ότι ήταν αρκετά άσχημα, ότι με έχουν στιγματίσει ως σεξουαλικό τέρας, ως παιδόφιλο. Αυτό δεν είμαι, πραγματικά δεν είμαι. Ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του για μένα, αλλά είναι δίκαιο να γνωρίζουν και τη δική μου πλευρά της ιστορίας», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του 2017.