Τέμπη: Η απόφαση του δικαστηρίου για τον σταθμάρχη που είχε βάρδια το βράδυ της σύγκρουσης

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τέμπη: Η απόφαση του δικαστηρίου για τον σταθμάρχη που είχε βάρδια το βράδυ της σύγκρουσης

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος που συνέβη η μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή από 57 ανθρώπινες ψυχές και οι οικογένειες των θυμάτων συνεχίζουν να παλεύουν ώστε να δικαιωθούν και οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τιμωρηθούν.

Ο σταθμάρχης που είχε βάρδια εκείνο το βράδυ είχε προφυλακιστεί σχεδόν αμέσως μετά την τραγωδία, ωστόσο ο ίδιος είχε καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης, για το οποίο ανακοινώθηκε η απόφαση σήμερα, Πέμπτη 1 Αυγούστου. Έχουν περάσει 18 μήνες από τη μέρα που τον συνέλαβαν γεγονός που έπαιξε ρόλο σε αυτή.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον σταθμάρχη από τα Τέμπη

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής, λοιπόν, αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημά του, εφόσον παρήλθε το δεκαοκτάμηνο, και έτσι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με αυτούς, δεν επιτρέπεται να βγει από τη χώρα και θα βρίσκεται σε κατ’ οίκο περιορισμό μέχρι τη δίκη.

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη για την τραγωδία στα Τέμπη - «Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι είναι των παιδιών μου»

Ο Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους εκείνο το βράδυ, μίλησε μάλιστα στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM 103,6 πριν από λίγους μήνες, προχωρώντας σε καταγγελία "βόμβα" για τον σταθμάρχη. Οι δηλώσεις του προβλήθηκαν το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου μέσα από την εκπομπή του ΑΝΤ1, Πρωινό.

«Σας είπα δύο πράγματα που δεν γνωρίζει ο κόσμος. Ξέρουν αυτοί ότι ο σταθμάρχης είχε ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο; Αυτός που είναι στη φυλακή, ο άχρηστος. Εκείνη τη μέρα είχε ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο. Που σου φαίνεται το παράξενο; Την έχεις δει τη φωτογραφία; Δες την για να καταλάβεις περί τίνος προσώπου πρόκειται… Αυτό είναι το ανθρώπινο λάθος; Που τον έβαλαν αυτοί; Ποιος τον έβαλε; Που είχε πολιτικό μέσο», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Πλακιάς σοκάροντας το πάνελ και ολόκληρο το πανελλήνιο.

Δείτε επίσης: Ανατριχιαστικό βίντεο δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση του τρένου - «Είμαστε από κάτω βοήθεια! Βοήθεια!»