Στέφανος Τσιτσιπάς: Ιστορική πρόκριση στους «8» για τον Έλληνα τενίστα - O πρώτος που το καταφέρνει σε Ολυμπιακούς Αγώνες

«Σκούπισε» τον Μπάεζ με συνοπτικές διαδικασίες

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση, που δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης σε κανέναν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε στην άκρη τον Αργεντινό Σεμπάστιαν Μπαέζ και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Με τρεις νίκες, σε ισάριθμους αγώνες, ο Έλληνας τενίστας δείχνει σε εξαιρετική φόρμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή τη νίκη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας στην ιστορία του αθλήματος που προκρίθηκε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Μένει να δούμε αν μπορεί να ελπίζει για ένα μετάλλιο, αφού στο επόμενο ματς θα κριθούν όλα.

Δείτε επίσης: Στέφανος Τσιτσιπάς για Πάουλα Μπαντόσα: «Νιώθω ευλογημένος που βγαίνω με τενίστρια»

Με Τζόκοβιτς στα προημιτελικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αναμετρηθεί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη φάση των «8». Ο Σέρβος τενίστας και νο2 στην παγκόσμια κατάταξη μπορεί να είναι άξιος αντίπαλο, ωστόσο στο παρελθόν έχει ηττηθεί από τον δικό μας άσο. Η μάχη με τον «Νόλε» αναμένεται να κρίνει πολλά για τη συνέχεια του τουρνούα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στα επιμέρους του αγώνα με τον Σεμπάντιαν Μπαέζ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 2-0 σετ και μάλιστα αποθεώθηκε παίρνοντας τη νίκη με 6-1 στο τέλος.

Δείτε βίντεο με το συγκινητικό φινάλε του αγώνα ανάμεσα σε Τσιτσιπά και Μπαέζ. Ανάμεσα στο κοινό, που τον καταχειροκρότησε βρίσκονταν φυσικά και οι γονείς του Έλληνα τενίστα, Απόστολος Τσιτσιπάς και Τζούλια Αποστόλη: