Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μόλυνση στον Σηκουάνα παρά τα 1,4 δις ευρώ για τις εργασίες καθαρισμού - Στον αέρα η κολύμβηση τριάθλου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρωθεί το αυριανό αγώνισμα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock

«Πονοκέφαλο» έχουν δημιουργήσει σε αθλητές και διοργανωτές οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν το Παρίσι τις προηγούμενες μέρες και μετέφεραν απορρίμματα στο κεντρικό ποτάμι της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο Σηκουάνας κρίθηκε ακατάλληλος για κολύμβηση, μόλις λίγες ώρες μετά την τελετή έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνας 2024, και παραμένει άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί εκεί το αγώνισμα του τριάθλου και η ανοιχτή κολύμβηση.

Οι χθεσινές προπονήσεις κολύμβησης αναβλήθηκαν ως αποτέλεσμα, ενώ όπως αναφέρει το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (29/7) οι επιστήμονες πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους στον Σηκουάνα, προκειμένου να μετρήσουν το επίπεδο μόλυνσης του νερού, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν και πότε θα είναι κατάλληλα τα νερά για να φιλοξενήσουν τους αθλητές απ' όλο τον κόσμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 Τελετή έναρξης highlights: Η εξαφάνιση του Αντετοκούνμπο, το σκηνοθετικό λάθος & η ανατριχίλα με την Σελίν Ντιόν

1,4 δις ευρώ στοίχισαν οι εργασίες καθαρισμού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Εκτός από την ακαταλληλότητα των υδάτων εξαιτίας υψηλής συγκέντρωσης μικροοργανισμών, προβληματισμούς δημιουργεί στους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και η άνοδος της στάθμης των υδάτων εξαιτίας των πρόσφατων βροχοπτώσεων. Το επίπεδο των υδάτων είμαι τρεις φορές πάνω σε σχέση με τη συνηθισμένη στάθμη τους θερινούς μήνες, καθώς μόνο τις τελευταίες ώρες έπεσαν πάνω από 16 χιλιοστά νερού στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σημειώνεται, δε, ότι για τον καθαρισμό των υδάτων του Σηκουάνα και του παραποτάμου Μαρν, οι Γάλλοι ξόδεψαν 1,4 δις ευρώ, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, αλλά μία μέρα πριν το πρώτο αγώνισμα είναι πολύ πιθανό ακόμα και το ενδεχόμενο της ακύρωσης.