Απόστολος Λύτρας: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του ποινικολόγου – Παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού

Ήταν θετική η εισήγηση του εισαγγελέα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Συνεχίζεται η προσωρινή κράτηση του Απόστολου Λύτρα στις Φυλακές Κορυδαλλού, παρά την εισαγγελική πρόταση για την αποφυλάκιση του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Ο ποινικολόγος οδηγήθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα, καθώς κρίθηκε πως παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου, συγκεκριμένα να μην έχει επικοινωνία μαζί της.

Παρά την πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Πολυκράτη να αποφυλακιστεί ο Απόστολος Λύτρας, με «βραχιολάκι» και υποχρεωτική παρουσία σε αστυνομικό τμήμα, μεταξύ άλλων, το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα με ψήφους 2-1, σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα. Ως εκ τούτου, ο ποινικολόγος θα παραμείνει στο κελί του μέχρι νεοτέρας.

Τι ανέφερε η εισαγγελική πρόταση για τον Απόστολο Λύτρα

Στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο κ. Πολυκράτης υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος ποινικολόγος δεν είναι ύποπτος φυγής και ότι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του, καθώς και ότι επαρκεί η φυσική παρουσία του στο ακροατήριο.

Απόστολος Λύτρας

Ο Απόστολος Λύτρας από την πρώτη στιγμή που παραδόθηκε στις αρχές μετά την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που του είχε κάνει η σύζυγός του, υποστήριζε πως δεν είχε πράγματι παραβιάσει τους όρους, τονίζοντας πως δεν είναι ύποπτος φυγής, γι' αυτό και είχε καταθέσει στις 28 Ιουνίου αίτηση με την οποία ζητούσε την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησής του.

Δείτε επίσης: Απόστολος Λύτρας: Επεισόδιο με τον ποινικολόγο στις φυλακές – Αναγκάστηκε να αλλάξει κελί

Θυμίζουμε πως ο Απόστολος Λύτρας πλέον δεν κρατείται σε ξεχωριστό κελί στη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, μεταφέρθηκε σε θάλαμο με 15 άτομα μετά από επεισόδιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκρατούμενοί του αγανάκτησαν με τον Απόστολο Λύτρα και τον κατηγόρησαν ότι τους έτρωγε το φαγητό και μετά σκαρφάλωνε στην κουκέτα για να καπνίσει και να κοιμηθεί χωρίς να καθαρίσει. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες, ο διάλογος κλιμακώθηκε και οι συγκρατούμενοί του χρησιμοποίησαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς, μέχρι που χρειάστηκε να αλλάξει κελί ο ποινικολόγος με απόφαση της διεύθυνσης της φυλακής.