Τόμας Μάθιου Κρουκς: Η άγνωστη ζωή του 20χρονου που πήγε να δολοφονήσει τον Τραμπ

Το ήσυχο αγόρι με το «πάθος για την ιστορία»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Τόμας Μάθιου Κρουκς: Η άγνωστη ζωή του 20χρονου που πήγε να δολοφονήσει τον Τραμπ

Το μικρό προάστιο του Πίτσμπουργκ, το Μπέθελ Παρκ στην Πενσυλβάνια, είναι συγκλονισμένο. Το FBI κατονόμασε έναν νεαρό ντόπιο, τον Τόμας Μάθιου Κρουκς, ως το άτομο που πυροβόλησε τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης και συγκλόνισε το έθνος.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Κρουκς, οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15, άνοιξε πυρ εναντίον του πρώην προέδρου, ενώ μιλούσε σε πλήθος στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος από το κοινό να χάσει τη ζωή του και άλλοι δύο να τραυματιστούν.

Ο 20χρονος εργαζόμενος σε κουζίνα έπεσε νεκρός από ελεύθερο σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας, δήλωσαν αξιωματούχοι. Στη γενέτειρά του, ωστόσο, οι γείτονες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, αδυνατώντας προφανώς να κατανοήσουν πώς ένας ήσυχος νεαρός άνδρας κατηγορείται τώρα για την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Το FBI, από την πλευρά του, δήλωσε μόνο ότι ο Κρουκς «εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου και ότι διεξάγεται έρευνα».

Ποιος ήταν ο Μάθιου Τόμας Κρουκς

Ο Κρουκς δεν είχε πάνω του ταυτότητα, οπότε οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνολογία αναγνώρισης DNA και προσώπου για να τον ταυτοποιήσουν, δήλωσε το FBI.

Ήταν από το Μπέθελ Παρκ στην Πενσιλβάνια, περίπου 70 χιλιόμετρα από τον σημείο της απόπειρας δολοφονίας, και αποφοίτησε το 2022 από το Λύκειο του Μπέθελ Παρκ με βραβείο 500 δολαρίων για μαθηματικά και επιστήμες, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα.

Ο Κρουκς εργαζόταν σε κουζίνα τοπικού γηροκομείου σε μικρή απόσταση από το σπίτι του. Τα πολιτειακά αρχεία ψηφοφόρων δείχνουν ότι ήταν... διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr