Η πρώτη αντίδραση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία: «Δέχτηκε κι εκείνος βία»

Έξω φρενών ο Νίκος Ευαγγελάτος

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Η πρώτη αντίδραση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία: «Δέχτηκε κι εκείνος βία»

Στα κρατητήρια, μέχρι την εκδίκαση του αυτοφώρου την ερχόμενη Παρασκευή (28/6), αναμένεται να μείνει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, που φέρεται να χτύπησε τη σύντροφό του. Ο δικηγόρος του κρατούμενου δημοσιογράφου, Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, μίλησε για αυτή την τελευταία εξέλιξη στον Νίκο Ευαγγελάτο και στο Live News.

«Πήραμε μια αναβολή για την Παρασκευή σε μία προσπάθεια να βρεθούν οι δύο μάρτυρες κατηγορίας που δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο για να καταθέσουν και βεβαίως για να γίνει μία προσπάθεια ποινικής συνδιαλλαγής, ώστε να βρεθεί μία λύση ζητώντας συγγνώμη και παρακολουθώντας κάποιο πρόγραμμα, για να αμβλυνθούν οι συνέπειες της πράξης του κατηγορουμένου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ.

Δείτε επίσης: Νέες εξελίξεις με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ - Ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή

Μία από τους δύο μάρτυρες, στους οποίους αναφερόταν, είναι η πρώην σύζυγος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, που φέρεται να έχει καταγγείλει επίσης ότι υπέστη ενδοοικογενειακή βία, κάτι που δεν είχε καταγγείλει μέχρι σήμερα. Ο δικηγόρος του φερόμενου ως δράστη τόνισε ότι εκείνη δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του εντολέα του. Όσον αφορά τις απειλές που φέρεται να εξαπέλυσε εκείνος εναντίον της, αρνήθηκε το οτιδήποτε.

Δικηγόρος δημοσιογράφος ΕΡΤ

Η ψυχολογική κατάσταση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος σημείωσε ότι ο εντολέας του είναι αφενός στενοχωρημένος για ό,τι έγινε κι αφετέρου ότι ο ίδιος δηλώνει πως δέχθηκε κι εκείνος σωματική βία. «Μέσα σ' έναν καβγά υπήρχαν πολλές προστριβές, έφυγαν κάποια χαστούκια, εκείνος προσπάθησε να την απωθήσει κι έγινε ό,τι έγινε», τόνισε ο δικηγόρος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ.

Αυτό φαίνεται πως εξόργισε τον Νίκου Ευαγγελάτου, που ανέφερε σε έντονο ύφος: «Πολύ δεν το λειαίνουμε; “Τι να κάνουμε, έγινε ένας καβγάς και έφυγε ένα χαστούκι”; Δεν είναι έτσι κ. Αλεξανδρόπουλε. Είμαι πολύ επιφυλακτικός όταν εξισώνουμε τον θύτη με τον θύμα. Όταν μία γυναίκα δέχεται μία επίθεση, δεν είναι το ίδιο με την προσπάθεια που κάνει να αμυνθεί».

Το προφίλ του φερόμενου ως δράστη

Πρόκειται για αστυνομικό συντάκτη, που έχει καλύψει υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και υψηλού ενδιαφέροντος, όπως το ρεπορτάζ της αδικοχαμένης Κυριακής που δολοφονήθηκε από τον σύντροφο της έξω από αστυνομικό τμήμα. Ο άνθρωπος αυτός κατηγορείται σήμερα ότι ξυλοκόπησε την σύντροφο του.

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με κορυφαίους δημοσιογράφους, ενώ άνηκε για χρόνια στο δυναμικό της ΕΡΤ. Μετά την είδηση της σύλληψής του, η δημόσια τηλεόραση ανακοίνωσε ότι η σύμβασή του τίθεται σε αναστολή, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.