Απόστολος Λύτρας: Έτοιμος για την επόμενη κίνησή του - Οι ποινές που τον βαραίνουν από το παρελθόν

Πολλά τα προβλήματα που βγαίνουν στη φόρα για τον μεγαλοδικηγόρο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ο Απόστολος Λύτρας διανύει τις πρώτες μέρες του στις φυλακές των Κορυδαλλών και περνάει αρκετά δύσκολα (δείτε εδώ τι συνέβη το πρώτο του βράδυ εκεί), ωστόσο όσο παραμένει εκεί δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο πέρα από το σκέφτεται και να ετοιμάζει τα επόμενα βήματα του.

Οι επόμενες κινήσεις του Απόστολου Λύτρα και οι πειθαρχικές ποινές που αντιμετωπίζει

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, ο 52χρονος ποινικολόγος σκοπεύει να καταθέσει άμεσα αίτηση αποφυλάκισης. Η αίτηση αυτή, ωστόσο, δεν θα κατατεθεί, όπως συνηθίζεται, στην Ανακρίτρια, αλλά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο θα την κρίνει με βούλευμά του.

Η αποφυλάκισή του, βέβαια, δεν είναι το μόνο πρόβλημα με το οποίο έρχεται αντιμέτωπος. Δύο πειθαρχικές ποινές βαραίνουν τον δικηγόρο από το παρελθόν. Η πρώτη αφορά την υπόθεση που είχε αναλάβει στη Θεσσαλονίκη, ως εκπρόσωπος της οικογένεια 16χρονου που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού, για την οποία είχε εκφράσει με βεβαιότητα ότι "γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης".

Η δεύτερη αφορά την υπόθεση των Σεπολίων, όπου ίδιος ως συνήγορος της μητέρας της 12χρονης, είχε χαρακτηρίσει προκλητική την πρόταση της εισαγγελέως. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως η συγκεκριμένη γυναίκα έχει εκφράσει πλέον πως δεν επιθυμεί ο Απόστολος Λύτρας να είναι ο συνήγορός της.

Η χρηματική ποινή με την οποία απειλείται κυμαίνεται από 3.000 έως 5.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Δείτε επίσης: Το παρελθόν του μεγαλοδικηγόρου - Η ηλικία, η καταγωγή και οι γυναίκες που πέρασαν από την ζωή του