Σοφία Πολυζωγοπούλου - Οι πρώτες δηλώσεις μετά τον ξυλοδαρμό από τον Απόστολο Λύτρα: «Δεν υπήρξε πρόθεση συγκάλυψης»

Μελετημένες οι κινήσεις της το βράδυ του Σαββάτου

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Σιγή ιχθύος τηρούσε τις τελευταίες μέρες η Σοφία Πολυζωγοπούλου, μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της Απόστολο Λύτρα. Άνθρωποι από το κοντινό της περιβάλλον ανέφεραν πως βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση αυτό το διάστημα, όπως είναι αναμενόμενο, ωστόσο εκείνη «έσπασε» τη σιωπή της για πρώτη φορά.

Η δικηγόρος και σύζυγος του Απόστολου Λύτρα τοποθετήθηκε μέσα από την εκπομπή Fay's Time και τον δημοσιογράφο Άγγελο Βουράκη που συμπτωματικά υπήρξε συμφοιτητής της. Μεταξύ άλλων η Σοφία Πολυζωγοπούλου θέλησε να ξεκαθαρίσει πως όσα ακούγονται περί συγκάλυψης του ξυλοδαρμού από μέρους της είναι ψευδή και δεν υπήρχε ποτέ τέτοια πρόθεση.

Δείτε επίσης: Απόστολος Λύτρας: Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου στην υπόθεση

Η δήλωση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου

«Μου ζητήθηκε και πρέπει και οφείλω να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα, αναφορικά με την καλή μου συνάδελφο, συμφοιτήτριά μου, Σοφία Πολυζωγοπούλου», είπε ο Άγγελος Βουράκης για να συνεχίσει: «Μιλάμε για μια γυναίκα που δουλεύει πολύ σκληρά από τα 17 της, είναι μια καλή δικηγόρος, που κρατούσε το οικογενειακό γραφείο αυτή. Ήταν βράχος στα δικαστήρια. Εκείνο λοιπόν το κρίσιμο βράδυ, όπου δέχτηκε μια πάρα πολύ βαριά και σκληρή κακοποίηση και με όλη τη δύναμη, την εμπειρία και τη γνώση που είχε μέσα της, σε κανένα σημείο αυτού του περιστατικού δεν είχε πρόθεση να συγκαλύψει αυτό που έγινε σε βάρος της. Έκανε διαχείριση για να μπορέσει να φτάσει σε ασφαλές περιβάλλον, έτσι ώστε να μη συνεχίσει η κακοποίηση της».

Όσον αφορά τη νύχτα του ξυλοδαρμού, η Σοφία Πολυζωγοπούλου τόνισε μέσω του Άγγελου Βουράκη: «Αυτό που είχε σκοπό ήταν να μπορέσει να ενεργοποιήσει ένα κουμπί πανικού το οποίο υπήρχε στο σπίτι της, στον συναγερμό, δεν τα κατάφερε γιατί της αφαιρέθηκε από τον δράστη αυτή η δυνατότητα και με τη διαχείριση που μπορούσε να σκεφτεί, για να πάει να πάρει και τη βοήθεια που έπρεπε, γιατί ήταν η υγεία της, ή να ξαναχτυπηθεί, προσπαθούσε να οδηγηθεί σε ασφαλές ιατρικό περιβάλλον. Όσο πήγαινε εκεί, ο κακοποιητής κρατούσε ακόμα το τηλέφωνό της. Γι' αυτό ήταν δύσκολη η κατάστασή της και ενημέρωσε εκεί τους γιατρούς. Του είχε πει ότι “εγώ θα πω για τη σκάλα”, για να μπορέσει να νιώσει αυτός ασφάλεια και να τον πάει στο νοσοκομείο. Να μη φύγει από τον χώρο για να έρθει η αστυνομία, γι αυτό ενημέρωσε νοσοκόμα και γιατρό».

«Μου ζήτησαν να μεταφερθεί, ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση, όποιος κι αν ήταν αυτός, να παράσχει προστασία στον κακοποιητή της. Έκανε διαχείριση για να προστατεύσει τον εαυτό της και να μπορέσει με τον σωστό τρόπο να οδηγήσει τον κακοποιητή στη δικαιοσύνη», κατέληξε ο Άγγελος Βουράκης μεταφέροντας τα λόγια της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.