Εμμανουήλ Καραλής: Η άφιξη του στο Ελευθέριος Βενιζέλος με το ασημένιο μετάλλιο - «Πήγε πολύ καλά το ξεμάτιασμα όλων των Ελλήνων»

Η πόζα με το μετάλλιο στα χέρια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εμμανουήλ Καραλής: Η άφιξη του στο Ελευθέριος Βενιζέλος με το ασημένιο μετάλλιο - «Πήγε πολύ καλά το ξεμάτιασμα όλων των Ελλήνων»

Ο Εμμανουήλ Καραλή κέρδισε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στη Ρώμη το ασημένιο μετάλλιο - με ατομικό ρεκόρ στα 5.87μ. - και επέστρεψε στην Ελλάδα χθες Πέμπτη 13/6 . Ο πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ έκανε για ακόμα μια φορά περήφανη την Ελλάδα.

Ανέβασε ψηλά τον πήχη κυριολεκτικά από την πρώτη στιγμή, ξεκινώντας τα άλματά του από τα 5.50μ. και ανεβαίνοντας σταδιακά στα 5.65μ., έπειτα στα 5.75μ., πέρασε με την πρώτη τα 5.82μ., ενώ προσπάθησε (χωρίς επιτυχία) να κάνει άλμα πάνω από τα 6μ., ο πρώτος Έλληνας αθλητής που αποπειράθηκε κάτι αντίστοιχο - δείτε εδώ βίντεο.

Ο Εμμανουήλ Καραλής μάλιστα, είχε ζητήσει από τον κόσμο να τον ξεματιάσει, καθώς σε ένα από τους αγώνες εξαιτίας του αέρα και της βροχής είχε τραυματιστεί στο πόδι του - δείτε τι είχε πει.

Οι δηλώσεις του Εμμανουήλ Καραλή μετά την επιστροφή του

Οι δημοσιογράφοι των εκπομπών αλλά και φωτογράφοι τον περίμεναν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αφού φωτογραφήθηκε με τους γονείς του και του δόθηκαν συγχαρητήρια, έκανε δηλώσεις στις κάμερες.

«Πήγε πολύ καλά το ξεμάτιασμα όλων των Ελλήνων. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Ήταν ένας αγώνας πολύ σημαντικός γι’ εμένα, πήγα με μία δυσκολία από τον προκριματικό και κατάφερα να ξεπεράσω τις δυσκολίες και τους πόνους που είχα. Κατάφερα να φέρω το πρώτο μου μετάλλιο για μένα στον ανοιχτό στίβο. Είναι μία παρακαταθήκη μιας μεγάλης καριέρας και θέλω να συνεχίσω να βρίσκομαι στα βάθρα και στις μεγάλες επιδόσεις.

Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς είχα πάρει την τέταρτη θέση, τώρα θέλω ένα μετάλλιο. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα δουλεύω πάρα πολύ σκληρά στην προπόνηση και στους αγώνες. Θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να κατακτήσω και να φέρω ένα μετάλλιο στη χώρα μου», είπε ο Εμμανουήλ Καραλής.