Στέφανος Κασσελάκης: Σκάνδαλο με το πόθεν έσχες του - Κύμα αντιδράσεων με το γράφημα της περιουσίας του

Ο Κασσελάκης παραδέχτηκε ότι παραβίασε τη νομοθεσία με τη συμμετοχή του σε εταιρία της αλλοδαπής έως τους πρώτους μήνες του 2024 που είχε γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Με ένα μονοσέλιδο γράφημα, προβεβλημένο σε μια γιγαντοοθόνη στην πλατεία της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, προσπάθησε χθες να αντιμετωπίσει την έντονη κριτική που δέχεται για το Πόθεν Έσχες του, από την πλευρά της ΝΔ και όχι μόνο.

Ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε δημόσια το συνολικό εισόδημα, τις δανειακές υποχρεώσεις, καθώς και το ύψος των επενδυτικών προϊόντων που είχε στην κατοχή του μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023. Παρόλο που τα περισσότερα στοιχεία ήταν ήδη γνωστά από δημοσιογραφική έρευνα, τα επίπεδα της οικονομικής του ευμάρειας, τα οποία δεν φαίνεται να είναι ανεξάντλητα όπως αρχικά είχε περιγράψει, δεν είχαν δημοσιοποιηθεί πλήρως.

Σε αντίθεση με όσα είχε δηλώσει στον Σταύρο Θεοδωράκη τον περασμένο Οκτώβριο, δηλαδή ότι «είμαι πολύ ευκατάστατος, έχω μια ευχέρεια και ουσιαστικά δεν χρειάζεται να δουλέψω στη ζωή μου. Έχω ανεξαρτησία δεν έχω καμία εξάρτηση από κανέναν», ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εμφανίστηκε χθες ως εισοδηματίας μεν και με υπολογίσιμη προσωπική περιουσία, αλλά όχι σε επίπεδα που να μπορούν να του εξασφαλίσουν τα προς το ζην και μαζί ένα άνετο lifestyle, χωρίς να εργαστεί ποτέ ξανά στη ζωή του.

Συγκεκριμένα, στο γράφημα, όπου αποτύπωσε την περιουσιακή του κατάσταση, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάνει λόγο για... διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr