Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι πρόστυχο να κυνηγάς οικογένειες! Η σύζυγός μου δέχτηκε συστηματική επίθεση»

Άναψαν τα αίματα για το πόθεν έσχες Κασσελάκη και για τη Μαρέβα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι πρόστυχο να κυνηγάς οικογένειες! Η σύζυγός μου δέχτηκε συστηματική επίθεση»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα 3 Ιουνίου το πλατό του Happy Day στον Alpha για μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Ο πρωθυπουργός συζήτησε, μεταξύ άλλων, με την παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλή για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, το οποίο θα δοθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απόψε στη δημοσιότητα από τη Θεσσαλονίκη, ενώ τόνισε ότι η σύζυγός του, Μαρέβα Μητσοτάκη, δέχτηκε σκληρό πόλεμο προκειμένου να στοχοποιήσουν τον ίδιο.

«Δεν θα έπρεπε αυτό να είναι αντικείμενο συζήτησης, διότι πολύ απλά θα έπρεπε να το είχε καταθέσει ήδη. Είναι καινούργιος αρχηγός, ο κάθε πρόεδρος κόμματος οφείλει όταν προσέρχεται στη δημόσια ζωή να καταθέσει τα περιουσιακά στοιχεία του, αλλά και του συζύγου του», δήλωσε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης – Ένταση στον αέρα με την Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Ας σταματήσουμε επιτέλους αυτή την κουβέντα»

«Το δικό μου πόθεν έσχες έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά 20 χρόνια τώρα. Και στη δικιά μου περίπτωση έγινε και κάτι παραπάνω που θέλω να υπενθυμίσω. Η σύζυγός μου κυνηγήθηκε λυσσαλέα από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από τα Μέσα που είχε σχέσεις και από τους τότε ελεγκτικούς μηχανισμούς. Τα δικά μου περιουσιακά στοιχεία είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε. Πολιτεύομαι 20 χρόνια και όλοι γνωρίζουν την περιουσιακή μου κατάσταση. Είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να συμβαίνει για όλους τους πολιτικούς», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξέσπασμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σύζυγό του Μαρέβα

«Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο απ' όλα ήταν η συστηματική επίθεση στη σύζυγό μου, η οποία ήταν απολύτως ενορχηστρωμένη, εκδηλώθηκε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η σύζυγός μου έχει μηνύσει βουλευτές της αντιπολίτευσης που επιμένουν στην ίδια λασπολογία. Τη στήριξα απόλυτα και της είπα ότι θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο», τόνισε σε διαφορετικό σημείο της κουβέντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι πολύ άδικο, ανέντιμο και πρόστυχο να κυνηγάς οικογένειες, πόσο μάλλον γυναίκες και παιδιά, γιατί και τα παιδιά μου έχουν ακούσει πολλά. Και λυπάμαι που αυτή η συζήτηση συνεχίζεται ακάθεκτη από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει αλλάξει τίποτα σε αυτό. Ο Πολακισμός με μία αφόρητη έφεση στην τοξικότητα, fake news, ανυπόστατες κατηγορίες και έντονο μισογυνισμό, δυστυχώς συνεχίζεται ακάθεκτος. Θα περίμενα ότι με έναν καινούριο αρχηγό θα είχαν αλλάξει συνήθειες, αλλά φαίνεται ότι το χούι δεν βγαίνει εύκολα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Alpha.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε το θέμα, λέγοντας: «Περάσαμε δύσκολα, και αυτό είχε επιπτώσεις και στην ίδια. Είναι σκληρή γυναίκα η Μαρέβα, μία πολύ επιτυχημένη επαγγελματίας, αλλά όλοι οι άνθρωποι έχουν τις αντοχές τους. Δεν έχει να απολογηθεί για κάτι, έβαλε την καριέρα της σε δεύτερη μοίρα και βρήκε μία καινούρια επαγγελματική διαδρομή για να κάνει κάτι, που θα ήταν απολύτως σίγουρη η ίδια ότι δεν θα μου δημιουργούσε ποτέ πρόβλημα. Ε, όχι να κατηγορείται και να την πυροβολούν με αυτόν τον τρόπο! Αυτό δεν είναι κάτι τωρινό, γίνεται συστηματικά από το 2016 και δυστυχώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση».