Minuty M Limited Edition με την υπογραφή της Henriette Arcelin!

Η δημιουργική διαδικασία για τις limited εκδόσεις του Minuty M ξεκινά πάντα με μια τετραήμερη διαμονή στο Château Minuty.

Minuty M Limited Edition με την υπογραφή της Henriette Arcelin!

Η Henriette Arcelin, Γαλλίδα εικονογράφος και κεραμίστρια που ζει στη Λισαβόνα τα τελευταία 10 χρόνια, σχεδίασε την πιο πρόσφατη έκδοση της εμβληματικής φιάλης Minuty M για την περίοδο άνοιξη-καλοκαίρι 2024. Η Henriette επέλεξε για το Minuty μια κίτρινη φιάλη, ως φόρο τιμής στον ήλιο της Προβηγκίας.

Επιλέγοντας αυτή τη φωτεινή κίτρινη απόχρωση, η Henriette αποτίνει φόρο τιμής στον ήλιο της Προβηγκίας, ο οποίος δίνει ζωή στα σταφύλια και στους οίνους Minuty. Καθώς ο κόσμος ξυπνά με το τρυφερό χάδι του ήλιου, τα άνθη και τα αμπελόφυλλα ανοίγουν και απλώνονται γρήγορα στους πλούσιους αγρούς του Κτήματος.

Αναγκαίος για την υγιή ανάπτυξη των σταφυλιών, αλλά και για το φρουτώδες τους άρωμα, ο ήλιος της Προβηγκίας βάζει την υπογραφή του τόσο στους ροζέ οίνους Minuty όσο και στη νέα limited έκδοση του Minuty M.

Minuty M Limited Edition με την υπογραφή της Henriette Arcelin

Τα μοτίβα που επέλεξε η καλλιτέχνης είναι εμπνευσμένα από τα αυλάκια άρδευσης των αμπελώνων Minuty, τα παραθυρόφυλλα του Château, τα οπωροφόρα δέντρα της Προβηγκίας και τη χαρακτηριστική παράκτια βλάστηση αυτής της ηλιόλουστης περιοχής.

Η δημιουργική διαδικασία για τις limited εκδόσεις του Minuty M ξεκινά πάντα με μια τετραήμερη διαμονή στο Château Minuty. Η Henriette απόλαυσε ώρες ανακαλύπτοντας το Κτήμα, την ιστορία του και κυρίως τους ανθρώπους που εργάζονται για να δημιουργήσουν τους οίνους Minuty. Η Henriette πέρασε ουσιαστικό χρόνο με την οικογένεια Matton, συζητώντας για την ιστορία και την τεχνογνωσία του Οίκου, την κληρονομιά τεσσάρων γενεών παθιασμένης αφοσίωσης.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συζητήσεων, γεννήθηκαν διάφορες δημιουργικές ιδέες ως προς την καλλιτεχνική κατεύθυνση που θα επέλεγε η Henriette.

Minuty M Limited Edition με την υπογραφή της Henriette Arcelin

Στο Κτήμα Minuty ζωντανεύει η τεχνογνωσία και η εμπειρία μιας πλούσιας οικογενειακής κληρονομιάς, παρασκευάζοντας εμβληματικούς ροζέ οίνους, σύμφωνα με τον μοναδικό χαρακτήρα της Côtes de Provence.

Ο γαστρονομικός πλούτος της Προβηγκίας και το αρμονικό πάντρεμα με το Minuty M Rosé Cuvée είναι η τελευταία πινελιά έμπνευσης για την καλλιτέχνιδα. Η ανάμιξη των ποικιλιών Grenache, Cinsault και Syrah χαρίζει στο Minuty M τις λεμονάτες, φρέσκιες νότες που η Henriette αναδεικνύει με τη δημιουργία της.

Minuty M Limited Edition με την υπογραφή της Henriette Arcelin

Λίγα λόγια για το Château Minuty

Το Château Minuty, του Οίκου Moët Hennessy, βρίσκεται στην περιοχή της Προβηγκίας στην νοτιοανατολική Γαλλία, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή ροζέ ΠΟΠ οίνων και αποτελεί τον μεγαλύτερο οινοπαραγωγό της περιοχής. Η ισχυρή κληρονομιά είναι συνυφασμένη με την ταυτότητα του Château Minuty, αφού η ιστορία του ξεκινάει το 1936, από μια οικογένεια οραματιστών ευγενούς καταγωγής που φιλοδοξούσε να διαδώσει το ροζέ κρασί στην Γαλλία και σε όλο τον κόσμο. Το πάθος για την εμπορία, η κορυφαία τεχνογνωσία και ο βαθύς σεβασμός για την γη μεταλαμπαδεύτηκε από πατέρα σε γιο επί τρεις γενιές, με σκοπό την διασφάλιση της διαχρονικότητας στην ποιότητα του οίνου Minuty.

Minuty M Limited Edition με την υπογραφή της Henriette Arcelin