Ψεκάστε, τρίψτε, τελειώσατε: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα για να ασπρίσει η μπανιέρα ή η ντουζιέρα σας

Οι κινήσεις είναι απλές και εύκολες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
unsplash.com
unsplash.com

Η μαγειρική σόδα έχει πάρα πολλές χρήσεις με τις οποίες θα εκπλαγείς. Μπορεί άνετα να γίνει το αγαπημένο καθαριστικό του σπιτιού σου. Μεταξύ άλλων λοιπόν, βοηθάει στο να καθαρίσει η μπανιέρα ή η ντουζιέρα σου και να αποκτήσει ξανά το λευκό χρώμα που είχε όπως ήταν καινούργια.

Αυτό είναι το κόλπο με την μαγειρική σόδα για την μπανιέρα (ή την ντουζιέρα)

Αντί να αγοράσετε ένα χημικό καθαριστικό από το σούπερ μάρκετ, προτιμήστε να ανακατέψετε σε ένα άδειο μπουκάλι σπρέι 1 φλ. νερό με 1 φλ. ξίδι. Αφού το ανακινήσετε, ψεκάστε όλη την μπανιέρα ή την ντουζιέρα και αφήστε το να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Αφού περάσουν τα λεπτά, βάλτε σε ένα σφουγγάρι μαγειρική σόδα και ξεκινήστε το τρίψιμο. Θα δείτε την αλλαγή από την πρώτη φορά.

Εναλλακτικά ανακατέψτε 1 φλ. μαγειρικής σόδας με 1/2 φλ. σαπουνιού που έχει ως βάση το ελαιόλαδο και 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree ή μέντα. Βάλτε λίγη ποσότητα μείγματος σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε καλά. Μετά ξεπλύντε.

Δείτε επίσης: Το μυστικό που δεν σου λέει κανείς: Πασπάλισε το στρώμα του κρεβατιού με μαγειρική σόδα - Αυτό που θα δεις θα σε εκπλήξει

Μαγειρική σόδα μπανιέρα καθάρισμα
Unslplash.com