Εξαφάνισε τα μυρμήγκια από το σπίτι και από τον κήπο με μαγειρική σόδα - Το μείγμα που θα τα εξοντώσει

Αυτός είναι ο φυσικός τρόπος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
unsplash.com
unsplash.com

Μεγάλο πρόβλημα του καλοκαιριού είναι τα μυρμήγκια, καθώς ακόμα και αν δεν σου πέσει τροφή κάτω ή πάνω στον πάγκο, μπορεί να εμφανιστούν μιλιούνια από αυτά. Υπάρχει λοιπόν ένας φυσικός τρόπος με τον οποίο μπορείς να τα εξαφανίσεις, χωρίς να αγοράσεις χημικά του εμπορίου. Η μαγειρική σόδα!

Πως να εξαφανίσεις τα μυρμήγκια με μαγειρική σόδα;

Συγκεκριμένα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πασπαλίσετε ίση ποσότητα ζάχαρης και μαγειρικής σόδας στα σημεία που τα έχετε εντοπίσει ή στα σημεία που τις προηγούμενες φορές έχετε δει πως προτιμούν να κάνουν την εμφάνισή τους! Αυτή η παγίδα θα εξοντώσει μια και καλή τους απρόσκλητους επισκέπτες της κουζίνας σας ή του κήπου σας.

Να σημειώσουμε πως με μαγειρική σόδα μπορείτε να εξαφανίσετε και τις κατσαρίδες.

Μαγειρική σόδα
Unsplash.com

Τα μυρμήγκια μπαίνουν στο σπίτι για αναζήτηση τροφής και φωλιάς. Ακόμα και μικρές ποσότητες τροφίμων, όπως ψίχουλα ή τρίμματα από τροφές για κατοικίδια που μπορεί να αφήσετε στον πάγκο της κουζίνας ή πέσουν καταλάθος στα ντουλάπια, μπορούν να προσελκύσουν ορδές από "μυρμήγκια εργάτες".

Τα μυρμήγκια είναι ένα από τα όντα με την εντονότερη παρουσία στη Γη. Αποτελούνται από περισσότερα των 13.000 είδη. Ζουν σχεδόν παντού εκτός από την Ανταρκτική, την Αρκτική και ένα μικρό αριθμό νησιών. Είναι σχεδόν αδύνατο να υπολογιστεί με ακρίβεια πόσα μυρμήγκια υπάρχουν στη Γη, αλλά οι εκτιμήσεις υπολογίζουν τον αριθμό σε περίπου δέκα δισεκατομμύρια δισεκατομμύρια (10.000.000.0002).