Αυτό είναι το χειρότερο φυτό για το σπίτι σου - Απαγορεύεται ακόμα και στο μπαλκόνι

Το Feng Shui το λέει καθαρά!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
unsplash.com
unsplash.com

Η φιλοσοφία του Feng Shui είναι ένα σύστημα παραδοσιακής κινεζικής γεωμαντείας. Στη σύγχρονη εποχή, αποκαλείται η τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων σε ένα χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει καλή ενέργεια. Η φιλοσοφία του είναι κοινή και στην αρχαία και τη σύγχρονη μορφή του.

Κοινή βάση είναι ότι τα πάντα αποτελούνται από την ενέργεια που λέγεται "τσι". Αυτή η ενέργεια μπορεί να πάρει τις μορφές 5 βασικών στοιχείων: νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη. Αυτά τα 5 στοιχεία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αλληλοσχετίζονται. Σύμφωνα με την κινεζική φιλοσοφία, ο άνθρωπος σχετίζεται με το περιβάλλον και αλληλεπιδρά με αυτό.

Υπάρχουν πολλοί κανόνες στο Feng Shui τους οποίους πρέπει να ακολουθείς για να έχεις όλα τα οφέλη του. Όπως για παράδειγμα θετική ενέργεια στο χώρο του, διώχνοντας όλα τα κακά που μπορεί να επηρεάζουν την ψυχολογία του. Ένα από τους κανόνες λοιπόν, είναι να μην τοποθετήσεις πουθενά στο σπίτι του ένα συγκεκριμένο φυτό.

Φυτά κήπος Feng Shui
unsplash.com

Αυτό το φυτό είναι το χειρότερο για τον κήπο του σπιτιού σου και όχι μόνο

Ο λόγος για τον πολύ γνωστό κάκτο. Πολλοί μπορεί να έχετε στο γραφείο σας, στον κήπο σας ή γενικά στο χώρο σας ένα μικρό κακτάκι, ωστόσο το Feng Shui αναφέρει πως εμποδίζει την ομαλή ροή της θετικής ενέργειας. Οι κάκτοι έχουν αιχμηρά αγκάθια που δημιουργούν μια αρνητική ενέργεια η οποία μπορεί να προκαλέσει επιπτώσεις στο περιβάλλον και στους γύρω σου.

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το από την άλλη το φυτό που πρέπει όλοι να έχουμε σπίτι μας - Φέρνει γούρι και το λέει και το Feng Shui

TAGS