Όλγα Πηλιάκη - Στέλιος Χανταμπάκης: Με μικρό μπάνιο και ξύλινα πατώματα - Αυτό είναι το νέο τους σπίτι στην Μαδρίτη (Βίντεο)

Ήταν και λίγο βρώμικο αλλά ανέλαβε η Όλγα Πηλιάκη

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Όλγα Πηλιάκη - Στέλιος Χανταμπάκης: Με μικρό μπάνιο και ξύλινα πατώματα - Αυτό είναι το νέο τους σπίτι στην Μαδρίτη (Βίντεο)

Ήταν τέλη Αυγούστου όταν ο Στέλιος Χανταμπάκης και η Όλγα Πηλιάκη ανακοίνωσαν, με μια ανάρτηση στα προσωπικά τους προφίλ στο instagram (δείτε την εδώ), πως πήραν την απόφαση να μετακομίσουν μόνιμα στην Ισπανία γιατί δόθηκε μια μεγάλη ευκαιρία στον γιο τους, Μανώλη, να συμμετέχει σε ποδοσφαιρική ομάδα εκεί.

Σήμερα, λίγες εβδομάδες μετά, το ζευγάρι έχει αρχίσει να προσαρμόζεται στα δεδομένα της νέας του ζωής. Τα παιδιά τους πήγαν πρώτη φορά στο καινούργιο τους σχολείο (δείτε εδώ φωτογραφία) και πριν από λίγες ώρες ξεκίνησαν όλοι μαζί να δημιουργούν το σπίτι των ονείρων τους.

Ο Στέλιος Χανταμπάκης εννοείται μας έκανε home tour μέσα από stories στον instagram προφίλ του ενώ η Όλγα Πηλιάκη προσπαθούσε να το καθαρίσει! Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο πρόκειται για ένα μοντέρνο σπίτι με ξύλινα πατώματα, λευκή κουζίνα και ολοκαίνουργιο μπάνιο κι όχι μόνο...

Home tour by Στέλιος Χανταμπάκης

Λίγες ώρες αργότερα, βέβαια, τους έφαγε το κακό το μάτι αφού όλη η οικογένεια κλειδώθηκε έξω από το σπίτι και αναγκάστηκαν να φέρουν κλειδαρά ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του Στέλιου τους χρέωσε πάνω από 400 ευρώ + ΦΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με έρευνα όλο και περισσότεροι Ισπανοί συνειδητοποιούν ότι δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος για ενοικίαση μιας κατοικίας. Την ίδια στιγμή η έλλειψη κοινωνικών κατοικιών -το ποσοστό των οποίων αγγίζει μόλις το 1,5% του συνόλου των σπιτιών στη χώρα, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 9%- εγκυμονεί τρομακτικούς κινδύνους για τους χαμηλόμισθους. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από την άνθηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων για τουρίστες μέσω πλατφορμών, ένα γεγονός που έχει προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών σε όλη την Ισπανία τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό το ποσοστό των αστέγων αυξήθηκε κατά 24% από το 2012 στους 28.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ, με βάση έκθεση της Τράπεζας της Ισπανίας, περίπου το 45% των ανθρώπων που ζουν σε ενοίκιο κινδυνεύουν με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη. Συνεπώς δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το 60% των νέων Ισπανών ηλικίας 18 με 34 ετών ζει στο πατρικό του.