Τα 8+1 φυτά για να πετύχεις το απόλυτο Feng Shui

Για να έχεις πάντα στο σπίτι του θετική ενέργεια και να "εξαφανίσεις" όλη την αρνητική

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
unsplash.com
unsplash.com

Είσαι πιστή/ος του Feng Shui και θέλεις τα πάντα μέσα στο σπίτι σου να ακολουθούν τους κανόνες του; Λοιπόν εμείς σου βρήκαμε τα 9 φυτά που μπορείς να βάλεις στο σπίτι σου για να έχεις πάντα θετική ενέργεια και να μπλοκάρεις την αρνητική που μπορεί να σου προκαλούν καταστάσεις και άνθρωποι.

Πρόκειται για φυτά που μπορείς να βρεις παντού στην αγορά και να τα διακοσμήσεις σε διάφορους χώρους στο σπίτι σου. Έτσι εκτός από ωραία μυρωδιά θα ζεις σε ένα ήρεμο κλίμα.

Αυτά είναι τα 8+1 φυτά για να πετύχεις το Feng Shui

Βασιλικός

Ο Βασιλικός πέρα από τις θεραπευτικές του ιδιότητες, καθαρίζει τον χώρο από την αρνητική ενέργεια και προσελκύει την θετική.

Βασιλικός Feng Shui
Unsplash.com

Κράσουλα

Η κράσουλα είναι ευρέως γνωστή και ως "δέντρο της τύχης" ή "δέντρο του χρήματος" καθώς είναι ένα φυτό που συνδέεται με την αύξηση πλούτου και της ευημερίας σύμφωνα με το Feng Shui.

Δείτε επίσης: 4+1 φυτά που καλό είναι να μην τα έχουμε στην κρεβατοκάμαρα - Το ένα προκαλεί μέχρι και ζάλη

Κράσουλα Feng Shui
Unsplash.com

Λεβάντα

Η Λεβάντα (Lavandula) είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά σύμφωνα με για το Feng Shui λόγω των ευεργετικών της ιδιοτήτων. Έχει αναγνωριστεί για τις ιδιότητες της που συμβάλλουν στη χαλάρωση και την αρμονία του χώρου.

Λεβάντα Feng Shui
Unsplash.com

Σανσεβιέρια

Τον αέρα καθαρίζει και βελτιώνει η Σανσεβιέρια. Μάλιστα, είναι κατάλληλη για να επιβιώνει χώρους με χαμηλό φωτισμό και ελάχιστο πότισμα.

Σανσεβιέρια Feng Shui
Unsplash.com

Φίκος

Ο Φίκος είναι σύμβολο ευημερίας και επιτυχίας, και θεωρείται ως ένα από τα φυτά που φέρνουν τύχη στον χώρο του σπιτιού ή του γραφείου. Τοποθετήστε τον λοιπόν σε έναν χώρο που χρειάζεστε περισσότερο τύχη.

Καλαθέα

Εκτός από την εντυπωσιακή εμφάνισή της, η Καλαθέα έχει αρωματικά φύλλα που απελευθερώνουν ευχάριστο άρωμα στον χώρο δημιουργώντας ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον στο σπίτι.

Καλαθέα Feng Shui
Unsplash.com

Μονστέρα

Η Μονστέρα έχει την ικανότητα να απορροφά τις τοξίνες από τον αέρα και βελτιώνει την ποιότητα του. Είναι ιδανική για την κρεβατοκάμαρα η το χώρο που εργάζεστε αν θέλετε να διατηρήσετε τον αέρα καθαρό.

Μονστέρα Feng Shui
Unsplash.com

Βαλεριάνα

Η βαλεριάνα εκπέμπει ένα ήπιο άρωμα το οποίο έχει ηρεμιστικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, του άγχος και της αϋπνίας. Είναι κατάλληλη λοιπόν για υπνοδωμάτια.

Βαλεριάνα Feng Shui
Unsplash.com

Δράκαινα

Η Δράκαινα εκτός από εντυπωσιακό φυτό, καθαρίζει τον αέρα βελτιώνοντας την ποιότητα του. Δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και ενέργειας.