Η συνταγή για το κέικ λεμονιού των 5 λεπτών που κάνει θραύση στην Ιταλία

Με άρωμα εξωτερικού! Δεν παχαίνει, ομορφαίνει

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Η συνταγή για το κέικ λεμονιού των 5 λεπτών που κάνει θραύση στην Ιταλία

Ο κόσμος της ζαχαροπλαστικής βρίθει από παραδοσιακές συνταγές, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για κάτι γρήγορο και εύκολο, που δεν θυσιάζει τη γεύση. Το κέικ λεμονιού των 5 λεπτών που έχει κερδίσει τις καρδιές των Ιταλών αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας.

Φτιαγμένο με απλά υλικά, που βρίσκονται σε κάθε κουζίνα, και με μια προετοιμασία που δεν απαιτεί παραπάνω από μερικά λεπτά, αυτό το αφράτο και αρωματικό γλυκό αποδεικνύει πως η τέχνη της ζαχαροπλαστικής δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη για να είναι εντυπωσιακή. Ας δούμε πώς μπορούμε να το φτιάξουμε!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το κέικ

  • 3 αυγά
  • μια πρέζα αλάτι
  • Ζάχαρη 130 γρ (2/3 φλ.)
  • λίγη βανίλια
  • Λάδι 60 ml (1/4 φλ.)
  • Γιαούρτι 125 γρ (0,5 φλιτζάνι)
  • Φλούδα λεμονιού
  • Νερό 150 ml (2/3 φλ.)
  • Αλεύρι 300 γρ (2 φλ.)
  • 15 γρ μπέικιν πάουντερ
  • Ταψί 24 εκ
  • Ψήνουμε στους 175°C για 35-40 λεπτά

Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε επίσης: Τραγανή με βουτυρένια ζύμη - Πως να φτιάξετε την κλασική και πατροπαράδοτη μηλόπιτα