Μια από τις πιο φημισμένες συνταγές του διάσημου σεφ Jamie Oliver για εύκολο κέικ λεμόνι

Είναι πραγματικά απίστευτη

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Shutterstock
Shutterstock

Στον κόσμο της γαστρονομίας, λίγοι σεφ έχουν καταφέρει να συνδυάσουν την απλότητα με την ποιότητα όπως ο Jamie Oliver. Με την αστείρευτη δημιουργικότητά του και την αγάπη του για τα φρέσκα υλικά, έχει καταφέρει να αναδείξει πιάτα που ενθουσιάζουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Σήμερα, εστιάζουμε σε μια από τις αγαπημένες συνταγές του, το κέικ λεμόνι, το οποίο ενσωματώνει την φρεσκάδα και την ζωντάνια του εσπεριδοειδούς αυτού φρούτου με την χαρακτηριστική απλότητα και γεύση του Jamie. Αυτή η συνταγή υπόσχεται να φέρει τον αέρα της δημιουργικής μαγειρικής στο τραπέζι σας, συνδυάζοντας αρώματα και γεύσεις που αναδεικνύουν το καλύτερο από την απλή αλλά εκλεπτυσμένη τέχνη του ζαχαροπλαστείου.

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα κέικ του Jamie Oliver που δεν είναι μόνο γευστικό αλλά και απίστευτα ευχάριστο στη διαδικασία παρασκευής του

Υλικά

  • 250g βούτυρο
  • 250g ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 250g αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια

Για την επικάλυψη

  • 150g ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση συνταγής

Μια από τις πιο φημισμένες συνταγές του διάσημου σεφ Jamie Oliver για εύκολο κέικ λεμόνι

Δείτε επίσης: Μαντλέν: Πως να φτιάξεις μόνη σου τα κλασικά γαλλικά μίνι κέικ σε σχήμα κοχυλιού

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C/180°C. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μίξερ με αναδευτήρα, σε μεσαία ταχύτητα, για 3-5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μεταξύ κάθε προσθήκης. Σιγά-σιγά προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, περίπου το ένα τρίτο κάθε φορά, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως, και στη συνέχεια ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν πλήρως, αλλά προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά.
  2. Λαδώστε μια φόρμα για κέικ 20 εκ. (8 ιντσών) με βούτυρο και τοποθετήστε στον πάτο χαρτί ψησίματος. Ρίξτε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήστε για 40 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο του κέικ. Αφαιρέστε το κέικ από τη φόρμα και τοποθετήστε το σε μια σχάρα για να κρυώσει ενώ ετοιμάζετε την επικάλυψη.
  3. Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα χειρός, χτυπήστε καλά μέχρι η επικάλυψη να γίνει πολύ λεία. Ρίξτε την επικάλυψη πάνω από το κρύο κέικ σε μια ομοιόμορφη στρώση και αφήστε την να στερεοποιηθεί για 1 ώρα. Σερβίρετε σε φέτες με ένα φλιτζάνι τσάι.
ΠΗΓΗ Jamieoliver.com