Πως φτιάχνεται το πεντανόστιμο αμερικάνικο κλασικό μπέργκερ - Η αυθεντική, πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά

Θα χρειαστείς ούτε 10 υλικά

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Shutterstock
Shutterstock

Όταν σκεφτόμαστε το κλασικό αμερικάνικο μπέργκερ, φέρνουμε στο νου εικόνες από καλοκαιρινά μπάρμπεκιου, ζουμερά μπιφτέκια και τραγανό ψωμί. Είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και αγαπημένα φαγητά στον κόσμο, με άπειρες παραλλαγές και συνδυασμούς. Όμως, πώς φτιάχνουν το αυθεντικό μπέργκερ στην Αμερική;

Η απάντηση είναι απλή: με λίγα και ποιοτικά υλικά που αναδεικνύουν τη γεύση του κρέατος. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας αποκαλύπτει την πιο εύκολη συνταγή που θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε το δικό σας αμερικάνικο μπέργκερ στο σπίτι, χωρίς κόπο αλλά με εγγυημένο γευστικό αποτέλεσμα.

Για το αυθεντικό μπέργκερ

  • 1 kg κιμά μοσχαρίσιο
  • 50 γρ. παγωμένο νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 4 ψωμάκια για hamburger

Σως για μπέργκερ

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Paris Brest: Το διάσημο γλυκό των ποδηλατών - Αυτή είναι η μυστική συνταγή που χρησιμοποιούν σε πανάκριβα μαγαζιά της Γαλλίας

Πως φτιάχνεται το πεντανόστιμο αμερικάνικο κλασικό μπέργκερ
Argiro.gr

  1. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το κρύο νερό, αλάτι και πιπέρι και τον ζυμώνουμε καλά.
  3. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο.
  4. Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
  5. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να ξανθύνουν καλά για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπαλσάμικο.
  7. Τέλος πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με το μαϊντανό.
  8. Ισομοιράζουμε τον κιμά σε 4 μέρη.
  9. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια για μπεργκερ, τα αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά
  10. Οταν λιώνει το λίπος στο ψήσιμο το αλατοπίπερο φεύγει.
  11. Τα ακουμπαμε στη σχάρα και ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πώς τα θέλουμε ψημένα.
  12. Όσο λιγότερο τα ψήσουμε τόσο πιο ζουμερά θα είναι.
  13. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε για λίγο στη σχάρα.
  14. Βάζουμε επάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια στα μπεργερ και σκεπάζουμε με τα ψημένα ψωμάκια
ΠΗΓΗ Argiro.gr