Τραγανή κολοκυθόπιτα με λιωμένη φέτα: Μια απίστευτα εύκολη συνταγή για τις τεμπέλες της παρέας

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ξέρει

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Τραγανή κολοκυθόπιτα με λιωμένη φέτα: Μια απίστευτα εύκολη συνταγή για τις τεμπέλες της παρέας

Η ελληνική κουζίνα είναι γεμάτη με γεύσεις και αρώματα που ξυπνούν αναμνήσεις και δημιουργούν νέες γαστρονομικές εμπειρίες. Μία από αυτές τις παραδοσιακές λιχουδιές είναι η κολοκυθόπιτα, ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα των υλικών με την πλούσια γεύση.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, λοιπόν, μας αποκαλύπτει μια μοναδική εκδοχή: την τραγανή κολοκυθόπιτα με λιωμένη φέτα. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε έναν αρμονικό συνδυασμό από φρέσκα κολοκυθάκια, τραγανό φύλλο και κρεμώδη φέτα που λιώνει, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την κολοκυθόπιτα

  • 6 φύλλα χωριάτικα
  • 1.200 γρ. τρυφερά κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. γλυκό τραχανά ή πλιγούρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλ

Εκτέλεση

Τραγανή κολοκυθόπιτα με λιωμένη φέτα
Argiro.gr

Δείτε επίσης: Λαχματζούν: Πως να φτιάξεις μόνη στο σπίτι ένα από τα πιο κορυφαία πιάτα της Πόλης - Η αυθεντική συνταγή

  1. Τρίβουμε πρώτα τα κολοκυθάκια.
  2. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε σε σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με αλάτι να ιδρώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 5΄ να γίνουν διάφανα.
  4. Στύβουμε καλά τα κολοκύθια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι, ρίχνουμε και το καρότο, σοτάρουμε για 2΄- 3΄ να λαδωθούν.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα μυρωδικά, ρίχνουμε τη φέτα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
  7. Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε.
  8. Σε λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτες no 34 ή 36 στρώνουμε σουρωτά τα 4 χωριάτικα φύλλα περιχύνοντας ένα-ένα φύλλο με λίγο ελαιόλαδο.
  9. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με κουτάλι φροντίζοντας να αφήσουμε κενό δύο δάχτυλα απ’ το χείλος του ταψιού.
  10. Στρώνουμε σουρωτό το 5ο φύλλο και το 6ο φύλλο ραντίζοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο.
  11. Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε τα δάχτυλα με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η κολοκυθόπιτα.
ΠΗΓΗ Argiro.gr