Πανεύκολη και ζουμερή στριφτή πίτα με ζαμπόν και μοτσαρέλα - Η προετοιμασία θα σου πάρει μόνο 5'

Σε 45 λεπτά σύνολο έχεις φτιάξει μια από τις πιο ωραίες πίτες που έχεις φάει ποτέ στην ζωή σου

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
giorgostsoulis.com
giorgostsoulis.com

Αν ψάχνεις για μια συνταγή που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη χωρίς να χρειαστείς πολύ χρόνο στην κουζίνα, τότε αυτή η πανεύκολη και ζουμερή στριφτή πίτα με ζαμπόν και μοτσαρέλα είναι ό,τι πρέπει! Ο γνωστός σεφ Γιώργος Τσούλης μας παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή που θα την αγαπήσει όλη η οικογένεια. Το καλύτερο; Η προετοιμασία της δεν θα σου πάρει πάνω από 5 λεπτά!

Με απλά υλικά που πιθανότατα έχεις ήδη στο ψυγείο σου, μπορείς να δημιουργήσεις ένα ακαταμάχητο πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Ακολούθησε τα βήματα και ετοιμάσου να απολαύσεις μια πίτα που συνδυάζει τέλεια γεύση και ευκολία.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την πίτα

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 30 φέτες ζαμπόν
  • 300 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε λωρίδες 1εκ.
  • 50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1 αυγό, medium
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Συνταγή για πίτα Γιώργος Τσούλης
Instagram/@giorgos_tsoulis

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  2. Στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας και με ένα μαχαίρι τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος, ώστε να έχουμε 8 μακρόστενα φύλλα. Παίρνουμε ένα φύλλο μπροστά μας και το αλείφουμε με ελαιόλαδο, τοποθετούμε φέτες ζαμπόν στην κάτω πλευρά από άκρη ως άκρη και πάνω στο ζαμπόν βάζουμε λωρίδες μοτσαρέλας.
  3. Τυλίγουμε το φύλλο, σκεπάζοντας με το ζαμπόν τη μοτσαρέλα δημιουργώντας ένα ρολό, και έπειτα στρίβουμε το ρολό σε σχήμα σαλιγκαριού.Το τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα, συνεχίζοντας να τυλίγουμε από την άκρη του προηγούμενου σαλιγκαριού.
  4. Αφού τελειώσουμε με το στρίψιμο της πίτας, χτυπάμε το αυγό μέσα σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αλείφουμε όλη την επιφάνειά της.
  5. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε στον φούρνο για 30-40 λεπτά.
  6. Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε για 10-15 λεπτά στην άκρη να κρυώσει ελαφρά, και σερβίρουμε.

Κι αν ψάχνεις κάτι σε γλυκό, πάλι από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη, ρίξε μια ματιά εδώ!