Ομελέτα από την Αργυρώ - Τα μυστικά για μην βγουν ωμά τα λουκάνικα και οι πατάτες και πολύ τηγανισμένο το αυγό

Έτσι θα σου πετύχει και θα θέλεις να την φτιάχνεις συνέχεια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ομελέτα από την Αργυρώ - Τα μυστικά για μην βγουν ωμά τα λουκάνικα και οι πατάτες και πολύ τηγανισμένο το αυγό

Ποιος δεν λατρεύει την κλασική ομελέτα που μας έφτιαχνε η μητέρα μας όταν θέλαμε να φάμε κάτι γρήγορο; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν, μας δείχνει την απόλυτη συνταγή με λουκάνικα, πατάτες και κολοκυθάκια και αποκαλύπτει τα μυστικά της για να πετύχει.

Πως να πετύχεις την ομελέτα της Αργυρώς με λουκάνικα και πατάτες

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κολοκύθια κομενα σε μικρά καρέ
  • 2 πατάτες βρασμένες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 3 κσ τριμμένο τυρί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Δείτε επίσης: Τηγανητά κεφτεδάκια στο λεπτό - Τα 6 μυστικά tips για να μην βγουν "πέτρα"

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα κολοκύθια και τις πατάτες και σοτάρουμε για 3΄- 4΄ μέχρι να μελώσουν.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια προς χαμηλή.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά τα υλικά στο τηγάνι.
  • Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά να σταθεροποιηθεί για 4 με 5 λεπτά.
  • Σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι και με προσοχή την αναποδογυρίζουμε.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3 λεπτά ακόμη.
ΠΗΓΗ