Παραδοσιακό γιαγιαδίστικο ρυζόγαλο - Τα μυστικά της Αργυρώς για να μην νερουλιάσει

Με αυτή την συνταγή θα έχεις σίγουρη επιτυχία

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Παραδοσιακό γιαγιαδίστικο ρυζόγαλο - Τα μυστικά της Αργυρώς για να μην νερουλιάσει

Σχεδόν σε όλους αρέσει το παραδοσιακό κλασικό ρυζόγαλο σαν αυτό που μας έφτιαχνε η γιαγιά όταν ήμασταν παιδιά. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν, μας έχει την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για να μας βγει σίγουρα επιτυχημένο, χωρίς να νερουλιάσει και να μην σφίξει σωστά.

Τα μυστικά και η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το ρυζόγαλο

Υλικά

  • 3/4 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 5 φλ. φρέσκο γάλα ή φυτικό γάλα
  • 1/4 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
  • 2 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • Κανέλα για το πασπάλισμα

Δείτε επίσης: Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου της Αργυρώς - Χτυπάς όλα τα υλικά, τα ρίχνεις στο ταψί και σε 15 λεπτά είναι έτοιμο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό να βράσει σε ποσότητα τριπλάσια από το ρύζι και στην πορεία προσθέτουμε αλάτι.
  • Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.
  • Σιγοβράζουμε για 12 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκάσει το ρύζι.
  • Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
  • Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει.
  • Όπως είναι ζεστό, μοιράζουμε μίγμα σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο.
  • Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.
  • Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την προτίμηση.
ΠΗΓΗ argiro.gr