Για εκείνους που δεν μπορούν τα βαριά φαγητά: Κριθαρότο με γαρίδες - Τι να κάνετε για να μην ξεραθεί γρήγορα

Τα μυστικά της Αργυρώς!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Για όσους δεν μπορούν τα πολύ βαριά φαγητά, ειδικά το καλοκαίρι, το κριθαρότο με γαρίδες είναι η ιδανική λύση για το μεσημεριανό γεύμα. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ξέρει την συνταγή και αποκαλύπτει και δύο από τα μυστικά της για να μαγειρευτεί καλά το ζυμαρικό και να μην ξεραθεί.

Η συνταγή για το κριθαρότο με γαρίδες

Υλικά

  • 500 γρ. γαρίδες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 καρότο (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
  • 1 κολοκύθι (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
  • 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 400 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ½ lt bisque γαρίδας (κατά προτίμηση) ή άλλος ζωμός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Δείτε επίσης: Σεβίτσε γαρίδας: Ο χρυσός κανόνας για να πετύχει και στο σπίτι - Το κάνει πάντα Αργυρώ

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια ενωμένα με το σώμα.
  • Εκεί, κρύβεται όλο το μυστικό της νοστιμιάς αυτής της συνταγής.
  • Αφαιρούμε το έντερο της γαρίδας από τη ράχη. Εναλλακτικά, για το κριθαρότο με γαρίδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρές γαρίδες της ανεμότρατας, που είναι πολύ οικονομικές.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι.
  • Σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το σκόρδο σπασμένο.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί και να κρατήσουμε μόνο το άρωμα του.
  • Αφαιρούμε το σκόρδο. Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις διατηρούμε ζεστές και σκεπασμένες στο πλάι.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
  • Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σταδιακά προσθέτουμε την ζεστή bisque γαρίδας (ή άλλο ζωμό).
  • Κάθε φορά που το ζυμαρικό πίνει τον ζωμό, προσθέτουμε την επόμενη δόση.
  • Βράζουμε για περίπου 15′.
  • Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Ξαναβάζουμε τις γαρίδες με τα ζουμιά τους στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε τακτικά το κριθαρότο.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μυστικά

  • Αν βράζουμε σε δυνατή φωτιά, εξατμίζονται τα υγρά οπότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό για να βράσει σωστά το ζυμαρικό.
  • Όταν θα σερβίρετε το κριθαρότο, πρέπει να έχει αρκετή υγρασία, γιατί όσο μένει ρουφάει τα υγρά του και στεγνώνει.

Δείτε επίσης: Το πιο διάσημο γλυκό ψυγείου μέσα σε 10 λεπτά με μίξερ χειρός - Με γιαούρτι και βύσσινο που σερβίρεται σε ποτήρι

ΠΗΓΗ argiro.gr