Ψάρι στο φούρνο - Τα μυστικά της Αργυρώς για να μην λιώσει όταν το βγάλεις από το ταψί

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ψάρι στο φούρνο - Τα μυστικά της Αργυρώς για να μην λιώσει όταν το βγάλεις από το ταψί

Τα ψάρια είναι το αγαπημένο φαγητό για το καλοκαίρι. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν, μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή για λαβράκι στο φούρνο με πατάτες, ντομάτα και κρεμμύδια. Μας μεταφέρει επίσης και όλα τα μυστικά.

Πως να φτιάξεις στο ψάρι στο φούρνο

Υλικά

  • 1 λαβράκι
  • 2 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 φινόκιο
  • 1 κ.σ. μαϊντανός
  • 1 λεμόνι
  • 3 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Δείτε επίσης: Τσιπούρες στο φούρνο από την Αργυρώ - Τα 10+1 μυστικά για να ψηθούν σωστά και να μην στεγνώσουν

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το λαυράκι και το πλένουμε πολύ καλά.
  • Εναλλακτικά ζητάμε να το καθαρίσουν όταν το αγοράσουμε.
  • Αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.
  • Βάζουμε αλάτι και πιπέρι μέσα στην κοιλιά κι εξωτερικά.
  • Κόβουμε τα λαχανικά πατάτες, κρεμμύδια, φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό τον χυμό λεμονιού ,λίγο αλάτι ,λίγο πιπέρι, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε μεγάλη λαδόκολλα στον πάγκο.
  • Ακουμπάμε επάνω όλα τα λαχανικά πατάτες, κρεμμύδι, φινόκιο.
  • Βάζουμε πάνω το ψάρι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ακουμπάμε πάνω λεπτές φέτες ντομάτας.
  • Κλείνουμε σε πακέτο σφραγίζοντας ολόγυρα να μην τρέξουν τα υγρά.
  • Ακουμπάμε τη λαδόκολλα στο ταψί.

Ψήσιμο – Xρόνος ψησίματος

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε το φαγητό στην μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 35’
  • Ανοίγουμε το πακέτο, αφαιρούμε με προσοχή με μια φαρδιά σπάτουλα το ψάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο στις πατάτες για 15’ με ανοιχτή την λαδόκολλα.
ΠΗΓΗ argiro.gr