Το πιο νόστιμο και γρήγορο σνακ για την παραλία - Σάντουιτς με σνίτσελ κοτόπουλο και σως από την "καρδιά" της Ιαπωνίας

Μπορείς να το φτιάξεις και τελευταία στιγμή πριν φύγετε για θάλασσα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το πιο νόστιμο και γρήγορο σνακ για την παραλία - Σάντουιτς με σνίτσελ κοτόπουλο και σως από την

Αν είστε της ανοργάνωτης παραλίας για να κάνετε την βουτιά σας στην θάλασσα, τότε πρέπει να πάρετε μαζί σας ένα σνακ. Μετά την βουτιά είναι συχνό φαινόμενο να μας ανοίγει η όρεξη και ειδικά στα παιδιά. Για αυτό το λόγο λοιπόν, βρήκαμε την πιο νίστιμη και γρήγορα συνταγή για ένα σάντουιτς καθόλου κλασικό, με το οποίο θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Πρόκειται για Ιαπωνικό σάντουιτς με σνίτσελ κοτόπουλο (Katsu sando).

Πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε την συνταγή του Γιώργου Τσούλη για το Ιαπωνικό σάντουιτς

Υλικά

Για το κοτόπουλο:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 500 γρ. πάνκο
  • ½ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • ¼ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για την σάλτσα:

  • 200 γρ. κέτσαπ
  • 3 κ.σ. soy sauce
  • 2 κ.σ. ζάχαρη, καστανή
  • 2 κ.γ. ξύδι, λευκό
  • 2 κ.σ. Worcestershire sauce
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα:

  • 4 φέτες ψωμί για τοστ, χωρίς κόρες
  • 2 φύλλα iceberg, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα

Δείτε επίσης: Το απόλυτο σνακ σε 10 λεπτά στο πιάτο σας - Club Sandwich

Εκτέλεση

  • Για το κοτόπουλο: Αδειάζουμε σε ένα μπολ το πάνκο, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και πανάρουμε με το πάνκο.
  • Έπειτα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20 με 25 λεπτά. Κατόπιν, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει ελαφρώς.
  • Για τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε την κέτσαπ, τη ζάχαρη, τη soy sauce, το τζίντζερ, τη Worcestershire sauce, το σκόρδο, το μέλι, το ξύδι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 με 3 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
  • Σύνθεση: Αλείφουμε τις 2 φέτες ψωμιού με την παραπάνω σάλτσα και τις άλλες 2 με τη μουστάρδα. Κατόπιν, τοποθετούμε πάνω από τις 2 φέτες ψωμιού με τη σάλτσα τα φιλέτα κοτόπουλου, λίγο iceberg, τις καλύπτουμε με τις άλλες φέτες, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.

TIP: Μπορούμε αντί για κοτόπουλο να πραγματοποιήσουμε την συνταγή και με χοιρινό. 2. Μπορούμε να το τηγανίσουμε κιόλας για πιο έντονη γεύση.