Απόλαυση χωρίς τύψεις: Τάρτα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, αυγά και ψήσιμο

Το πιο τέλειο γλυκό για εσένα που προσέχεις την διατροφή σου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Απόλαυση χωρίς τύψεις: Τάρτα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, αυγά και ψήσιμο

Αυτή η νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα μια κανονική τάρτα. Πλούσια γεύση - κόλαση, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά, χωρίς ψήσιμο, έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά για να την απολαύσουν μικροί αλλά και μεγάλοι.

Πως να φτιάξεις την νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας

Υλικά

  • 220 γρ. φουντούκια
  • 50 γρ. φρυγανιά χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ. βούτυρο καρύδας ή φυτικό βούτυρο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 4 κ.γ. κακάο

Για τη γέμιση της τάρτας

  • 100 γρ. βούτυρο καρύδας ή φυτικό βούτυρο
  • 100 γρ. γάλα καρύδας (πηχτό γάλα κρέμα καρύδας ή φυτική κρέμα)
  • 150 γρ. μέλι
  • 120 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια

Δείτε επίσης: Συνταγή για μπισκοτογλυκό ψυγείου ''κόλαση'' - Το φτιάχνεις στο τέταρτο με ή χωρίς μίξερ

Εκτέλεση

Για την βάση

  • Ψήνουμε τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.
  • Αφού κρυώσουν καλά, τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.
  • Λιώνουμε τη μαργαρίνη.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια σε μπολ, πασπαλίζουμε με το κακάο, προσθέτουμε τη φρυγανιά, περιχύνουμε με το μέλι και τη λιωμένη κρύα μαργαρίνη.
  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά να γίνουν πάστα.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι για τάρτα.
  • Στρώνουμε το μείγμα σαν βάση για τη νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας, φροντίζοντας να δημιουργήσουμε πλαϊνά τοιχώματα. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Για την γέμιση

  • Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το γάλα καρύδας και το μέλι.
  • Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν τα υλικά.
  • Αποσύρουμε.
  • Ρίχνουμε το κακάο και την υγρή βανίλια.
  • Με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μια πυκνή γυαλιστερή παχιά κρέμα.
  • Ρίχνουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση για τάρτα.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού.
  • Παγώνουμε τη νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας να σφίξει ώστε να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.
ΠΗΓΗ argiro.gr