Λιώνουν στο στόμα: Μπουρεκάκια σοκολάτας με φύλλο κρούστας

Για τους chocolovers της παρέας

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Λιώνουν στο στόμα: Μπουρεκάκια σοκολάτας με φύλλο κρούστας

Αναζητάτε μια γλυκιά απόλαυση που συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση του φύλλου κρούστας με τη λαχταριστή σοκολάτα; Τότε, τα μπουρεκάκια σοκολάτας είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας μια εκλεπτυσμένη συνταγή που θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα στη δημιουργία αυτών των υπέροχων γλυκισμάτων.

Με τραγανό φύλλο κρούστας και πλούσια γέμιση σοκολάτας, τα μπουρεκάκια αυτά υπόσχονται να γίνουν το αγαπημένο σας επιδόρπιο, ικανοποιώντας μικρούς και μεγάλους. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε την τέχνη της παρασκευής τους και να απολαύσετε τη μαγεία της σοκολάτας σε κάθε μπουκιά.

Τι θα χρειαστείς για τα μπουρεκάκια σοκολάτας

  • 6-7 φύλλα κρούστας,
  • 400 γρ. σοκολάτα υγείας, χωρισμένη σε στενές ράβδους
  • 210 γρ. μαργαρίνη λιωμένη, για επάλειψη

Για το σιρόπι

  • 720ml νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ξύσμα από ½ πορτοκάλι, ακέρωτο

Εκτέλεση

Λιώνουν στο στόμα: Μπουρεκάκια σοκολάτας με φύλλο κρούστας

Δείτε επίσης: Είναι το κάτι άλλο: Ζεστή σούπα σοκολάτας με σορμπέ πορτοκάλι

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.
  2. Λιώστε τη μαργαρίνη σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 10΄΄-15΄΄ σε χαμηλή ισχύ. Με ένα πινέλο, αλείψτε με λίγη λιωμένη μαργαρίνη ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και αφήστε το στην άκρη.
  3. Ανοίξτε τις σοκολάτες υγείας και σπάστε τις στις ράβδους που είναι χωρισμένες. Κρατήστε τις σε ένα μπολ.
  4. Απλώστε τα φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο σε μια επιφάνεια εργασίας. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψτε τα όλα μαζί σε λωρίδες μήκους 30 εκ. και πλάτους περίπου 10 εκ. Στοιβάξτε τις λωρίδες τη μια πάνω στην άλλη. Με το πινέλο, αλείψτε με μαργαρίνη μια λωρίδα φύλλου. Τοποθετήστε στη μια στενή άκρη της μία ράβδο σοκολάτας. Γυρίστε ελαφρά προς τα μέσα τα πλαϊνά της λωρίδας και τυλίξτε τη σε ρολό από τη μια άκρη ως την άλλη. Τοποθετήστε το μπουρεκάκι με την ένωση προς τα κάτω στο ταψί που ετοιμάσατε προηγουμένως και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με όλες τις λωρίδες φύλλου. Αλείψτε την επιφάνειά τους με λίγη μαργαρίνη και ραντίστε τα με λίγο νερό για να μην καούν κατά το ψήσιμο.
  5. Ψήστε τα μπουρεκάκια. Βάλτε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε τα μπουρεκάκια στους 180 °C στον αέρα για 15΄, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο.
  6. Στο μεταξύ φτιάξτε το σιρόπι. Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και τοποθετήστε τη σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα. Όταν η ζάχαρη λιώσει και προκύψει ένα λεπτόρρευστο σιρόπι αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  7. Σιροπιάστε τα μπουρεκάκια. Βουτήξτε ελαφρώς τα μπουρεκάκια ένα ένα με μια τρυπητή κουτάλα στο σιρόπι και κατόπιν αραδιάστε τα σε μια πιατέλα. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρά, για περίπου 15΄, πριν σερβίρετε.
Tip
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε τα μπουρεκάκια με τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας, όπως φουντούκια ή αμύγδαλα που ταιριάζουν πολύ με τη σοκολάτα.