Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο: Τα μυστικά της Αργυρώς για να βγουν ζουμερές και όχι σκληρές σαν πέτρα
Ακολουθήστε τα βήματα ένα προς ένα
Οι χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά για το οικογενειακό τραπέζι και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έδωσε την πιο νόστιμη συνταγή αλλά και τα μυστικά για να ψηθεί τέλεια ώστε να βγει από το φούρνο ζουμερό και όχι σκληρή.
Αυτή είναι η συνταγή για τις χοιρινές μπριζόλες της Αργυρώς
Υλικά
- 6 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 6 μεγάλες πατάτες
- 4 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα τους
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. νερό
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι
- 1 πορτοκάλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Δείτε επίσης: Συκώτι στο φούρνο από την Αργυρώ - Το μυστικό για να πετύχεις το ψήσιμο και να είναι ζουμερό μέσα
Εκτέλεση
- Είναι σημαντικό να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας μπριζόλες λαιμού που να είναι χοντρές σε πάχος, αλλιώς θα γίνουν σκληρές και στεγνές.
- Αν οι μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, που συνήθως έχουν, χαράζουμε ελαφρές χαρακιές στο εξωτερικό λίπος.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί και τα ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε 45΄ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15΄επιπλέον, ανακατεύοντας πότε-πότε τις πατάτες με τα υγρά του ταψιού και γυρίζοντας πλευρά στις μπριζόλες.