Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο: Τα μυστικά της Αργυρώς για να βγουν ζουμερές και όχι σκληρές σαν πέτρα

Ακολουθήστε τα βήματα ένα προς ένα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο: Τα μυστικά της Αργυρώς για να βγουν ζουμερές και όχι σκληρές σαν πέτρα

Οι χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά για το οικογενειακό τραπέζι και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έδωσε την πιο νόστιμη συνταγή αλλά και τα μυστικά για να ψηθεί τέλεια ώστε να βγει από το φούρνο ζουμερό και όχι σκληρή.

Αυτή είναι η συνταγή για τις χοιρινές μπριζόλες της Αργυρώς

Υλικά

  • 6 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 4 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα τους
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι
  • 1 πορτοκάλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Δείτε επίσης: Συκώτι στο φούρνο από την Αργυρώ - Το μυστικό για να πετύχεις το ψήσιμο και να είναι ζουμερό μέσα

Εκτέλεση

  • Είναι σημαντικό να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας μπριζόλες λαιμού που να είναι χοντρές σε πάχος, αλλιώς θα γίνουν σκληρές και στεγνές.
  • Αν οι μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, που συνήθως έχουν, χαράζουμε ελαφρές χαρακιές στο εξωτερικό λίπος.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε 45΄ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15΄επιπλέον, ανακατεύοντας πότε-πότε τις πατάτες με τα υγρά του ταψιού και γυρίζοντας πλευρά στις μπριζόλες.
ΠΗΓΗ argiro.gr