5 έξυπνα τρικ για να πεις αντίο στις ρυτίδες γύρω από το στόμα!

Έτσι θα σβήσεις τα σημάδια του χρόνου στην επίμαχη περιοχή

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Οι ρυτίδες γύρω από το στόμα (ρινοπαρειακές) γνωστές και ως ρυτίδες μαριονέτας, είναι ένα από τα πρώτα σημάδια γήρανσης που εμφανίζονται στο πρόσωπο και μπορεί να γίνουν πιο έντονες με την πάροδο του χρόνου λόγω της έντονης κίνησης των μυών στην επίμαχη περιοχή ή της απώλειας κολλαγόνου και ελαστίνης, καθώς και της έκθεσης σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως ο ήλιος και η ρύπανση.

Ωστόσο, παρότι η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μειώσεις την εμφάνιση αυτών των ρυτίδων και να διατηρήσεις το δέρμα σου νεανικό και φρέσκο. Παρακάτω θα βρεις πέντε έξυπνα τρικ που θα σε βοηθήσουν να πεις αντίο στις ρυτίδες γύρω από το στόμα και να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές και λαμπερό. (δες και για την αντιρυτιδική κρέμα προσώπου & π ώς να επιλέξεις την ιδανική για εσένα)

5 έξυπνα τρικ για να πεις αντίο στις ρυτίδες γύρω από το στόμα!

  1. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου ελαστική αποτρέποντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στην επίμαχη περιοχή. Χρησιμοποίησε καθημερινά μια ενυδατική κρέμα που περιέχει υαλουρονικό οξύ, το οποίο βοηθά το δέρμα να διατηρεί την υγρασία του γεμίζοντας παράλληλα τις λεπτές γραμμές. Επίσης, μην ξεχνάς να πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  2. Η έκθεση στον ήλιο είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες γήρανσης του δέρματος. Γι' αυτό το λόγο μην αμελείς να χρησιμοποιείς μια αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF) για να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις βλαβερές ακτίνες UV. Αυτό θα βοηθήσει και στην πρόληψη της δημιουργίας νέων ρυτίδων.

    γυναίκα με ωραίο χαμόγελο
    Unsplash


  3. Ακολούθησε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση του δέρματος. Προσπάθησε να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες C και E, όπως φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά θα βοηθήσουν το δέρμα σου να παραμείνει υγιές και νεανικό.
  4. Οι ασκήσεις προσώπου μπορούν να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος και να ενισχύσουν τους μυς γύρω από το στόμα, μειώνοντας τις ρυτίδες. Δοκίμασε απλές ασκήσεις, όπως το να σφίγγεις τα χείλη σου και να τα κρατάς για λίγα δευτερόλεπτα ή να σχηματίζεις ένα "Ο" με το στόμα σου και να το διατηρείς.
  5. Πες ναι στα ρετινοειδή! Τα ρετινοειδή, παράγωγα της βιταμίνης Α είναι γνωστά για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες. Εμπλούτισε λοιπόν τη ρουτίνα μορφιάς σου με προϊόντα που περιέχουν ρετινοειδή για να βοηθήσεις στην ανανέωση των κυττάρων και τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων γύρω από το στόμα. Ξεκίνα με χαμηλή συγκέντρωση για να αποφύγεις ερεθισμούς και αύξησε σταδιακά τη χρήση τους.