Ιδρώνεις με το παραμικρό; Με αυτά τα κόλπα θα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την εφίδρωση!

Έτσι θα βάλεις φρένο στον υπερβολικό ιδρώτα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να είναι μια ενοχλητική κατάσταση, επηρεάζοντας την καθημερινότητά μαζί με την αυτοπεποίθησή σου, ειδικά το καλοκαίρι. (δες και πώς θα αποκτήσεις 24ωρη αίσθηση ενυδάτωσης απευθείας από το ντους)

Ενώ λοιπόν η εφίδρωση αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία στο σώμα που βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του για μερικούς ανθρώπους μπορεί να είναι υπερβολική με δυσάρεστες συνέπειες τον υπερβολικό ιδρώτα και την κακοσμία. Ευτυχώς όμως υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να την αντιμετωπίσεις και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά.

Ιδρώνεις με το παραμικρό; Με αυτά τα κόλπα θα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την εφίδρωση!

  • Μην αμελείς την καθημερινή σου υγιεινή. Μια καλή αρχή είναι η συστηματική προσωπική υγιεινή. Έτσι, τα καθημερινά ντους με αντιβακτηριδιακό σαπούνι μπορεί να μειώσουν τη δημιουργία βακτηρίων που προκαλούν την κακοσμία. Επιπλέον, η χρήση αποσμητικών ή αντιιδρωτικών προϊόντων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εφίδρωσης και της κακοσμίας.

    γυναίκα ιδρωμένη κάνει αέρα με βεντάλια
    Unsplash
  • Επέλεξε τα κατάλληλα ρούχα. Η επιλογή των σωστών ρούχων μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Προτίμησε ελαφριά, αέρινα υφάσματα από βαμβάκι, που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και απόφυγε οτιδήποτε συνθετικό που παγιδεύει τη θερμότητα και την υγρασία.
  • Κάνε σωστή διαχείριση του άγχους. Το άγχος και η ένταση μπορούν να προκαλέσουν υπερβολική εφίδρωση. Τεχνικές χαλάρωσης όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός και οι βαθιές αναπνοές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους και, κατά συνέπεια, της εφίδρωσης.
  • Άλλαξε τις διατροφικές σου συνήθειες. Ορισμένες τροφές και ποτά μπορούν να αυξήσουν την εφίδρωση. Για παράδειγμα η καφεΐνη, το αλκοόλ και τα πικάντικα τρόφιμα είναι γνωστά για την ικανότητά τους να προκαλούν εφίδρωση. Προσπάθησε λοιπόν να περιορίσεις την κατανάλωσή τους και να αυξήσεις την πρόσληψη νερού για να διατηρήσεις το σώμα σου καλά ενυδατωμένο.
  • Αναζήτησε ιατρικές λύσεις. Αν τα παραπάνω δεν είναι αρκετά, υπάρχουν και ιατρικές λύσεις. Η χρήση αντιιδρωτικών με υψηλή περιεκτικότητα σε αλουμίνιο, θεραπείες με Botox αλλά και φαρμακευτική αγωγή μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της υπερβολικής εφίδρωσης.
  • Βάλε την άσκηση στη ζωή σου. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους και η τακτική άσκηση μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της εφίδρωσης. Η άσκηση βοηθά το σώμα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και να ελέγχει τη θερμοκρασία του καλύτερα.