5 beauty tips για να αντέξει η επιδερμίδα σου στη ζέστη!

Έτσι θα παραμείνεις φρέσκια και δροσερή

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Οι υψηλές θερμοκρασίες, η υγρασία και η έκθεση στον ήλιο μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση, ξηρότητα αλλά και πρόωρη γήρανση στην επιδερμίδα σου. (δες και τη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς μετά τα 40 για νεανικό και λαμπερό δέρμα)

Για να βοηθήσεις λοιπόν το δέρμα σου να αντέξει στις καυτές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού θα χρειαστείς μερικές πολύτιμες συμβουλές που θα το προστατέψουν και θα το κρατήσουν φρέσκο και όμορφο όλο το καλοκαίρι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου υγιή και λαμπερή, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

5 beauty tips για να αντέξει η επιδερμίδα σου στη ζέστη!

  • Ενυδάτωση μέσα και έξω! Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την προστασία της επιδερμίδας όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο είναι η ενυδάτωση. Το σώμα χάνει περισσότερα υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω της εφίδρωσης οπότε είναι σημαντικό να πίνεις άφθονο νερό. Εκτός όμως από το πόσιμο νερό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ελαφρύ ενυδατικό προϊόν με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, το οποίο θα διατηρήσει την επιδερμίδα σου απαλή και ενυδατωμένη.

    γυναίκα κάνει ηλιοθεραπεία
    Unsplash


  • Αντηλιακή προστασία. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην επιδερμίδα, όπως πρόωρη γήρανση και εγκαύματα. Εφάρμοσε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας SPF, τουλάχιστον 30 πριν εκτεθείς στον ήλιο και ανανέωσέ το κάθε δύο ώρες, ειδικά αν βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους. Μην ξεχνάς να εφαρμόζεις αντηλιακό και σε περιοχές που συνήθως παραμελούνται, όπως τα αυτιά και το πίσω μέρος του λαιμού.
  • Καθαρισμός. Ο καθαρισμός της επιδερμίδας είναι πολύ σημαντικός για το καλοκαίρι, καθώς η εφίδρωση και τα προϊόντα μακιγιάζ μπορεί να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν ακμή. Χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου που αφαιρεί το σμήγμα και τα υπολείμματα μακιγιάζ χωρίς να αφυδατώνει την επιδερμίδα και φρόντισε να πλένεις το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα για να διατηρείς τους πόρους καθαρούς και την επιδερμίδα φρέσκια.
  • Απολέπιση. Η απολέπιση είναι εξίσου σημαντική για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος Χρησιμοποίησε ένα ήπιο απολεπιστικό δύο φορές την εβδομάδα που θα αποτρέψει την υπερβολική ξηρότητα ή τους ερεθισμούς. και προτίμησε προϊόντα με φυσικά συστατικά.
  • Ελαφρύ μακιγιάζ. Το βαρύ μακιγιάζ μπορεί να φράξει τους πόρους και να κάνει την επιδερμίδα να δείχνει κουρασμένη. Επέλεξε ελαφριές, μη λιπαρές φόρμουλες, όπως BB creams ή αντηλιακά με χρώμα, που παρέχουν κάλυψη και ταυτόχρονα αφήνουν την επιδερμίδα να αναπνέει. Επίσης, προτίμησε αδιάβροχα προϊόντα για τα μάτια και τα χείλη, ώστε να διατηρείται το μακιγιάζ αναλλοίωτο ακόμα σε συνθήκες υγρασίας και υψηλών θερμοκρασιών.

Ακολουθώντας αυτά τα 5 beauty tips, η επιδερμίδα σου θα παραμείνει υγιής, φρέσκια και λαμπερή, παρά τις προκλήσεις που φέρνει η καλοκαιρινή ζέστη.