Soft balayage: Η τεχνική που θα επικρατήσει το φετινό καλοκαίρι

Μοιάζει σαν να έκατσες λίγο περισσότερο στον ήλιο!

Ελένη Ιωσηφίδου
Junior Beauty & Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα κι ανεμελιά. Η στιγμή πλησιάζει και οι ετοιμασίες έχουν πάρει φωτιά. Είμαι σίγουρη ότι κι εσύ αυτήν την περίοδο κλείνεις τα τελευταία ραντεβού για νύχια, μαλλιά και ό,τι άλλο χρειάζεσαι για να είσαι έτοιμη για τις καλοκαιρινές σου αποδράσεις. Πριν προλάβεις να πάρεις οποιαδήποτε απόφαση που να αφορά τα μαλλιά σου έρχομαι να σε προλάβω και να σου πω ποια είναι φέτος η τάση στο χρώμα των μαλλιών. (δες επίσης 8 έξυπνα&γρήγορα hacks για να προσθέσεις όγκο στα μαλλιά σου)

Τα προηγούμενα χρόνια το balayage είχε την τιμητική του και όχι άδικα, αφού αυτή η τεχνική είναι άκρως εντυπωσιακή και ταιριάζει τόσο σε μελαχρινές όσο και σε καστανόξανθες. Φέτος το trend είναι οι πιο φυσικές τεχνικές, που θυμίζουν τα καλοκαίρια που περνούσαμε ως παιδιά με τις ώρες κάτω από τον ήλιο.

Soft balayage: Η τεχνική που θα επικρατήσει το φετινό καλοκαίρι

Το soft balayage, ακριβώς όπως εξηγεί και το όνομά του είναι το πολύ φυσικό και "απαλό" balayage, που δεν εξαφανίζει το φυσικό χρώμα των μαλλιών αλλά έρχεται να δώσει μια ελάχιστα διαφορετική πινελιά σε αυτό. Τόσο η τεχνική, όσο και η απόχρωση του soft balayage δεν παρεμβαίνουν στο φυσικό χρώμα αλλά το αναδεικνύουν και το φωτίζουν με αραιές πινελιές που δένουν πολύ διακριτικά με το υπόλοιπο χρώμα. Με απλά λόγια το soft balayage είναι αυτό που δεν δημιουργεί έντονες αντιθέσεις και μοιάζει τόσο φυσικό σαν να πέρασες αρκετές ώρες κάτω από τον ήλιο.

Πως θα το συντηρήσεις

Τα μαλλιά που έχουν υποστεί οποιαδήποτε τεχνική εργασία, όσο απλή κι αν είναι, χρειάζονται έξτρα φροντίδα και περιποίηση για να μην αλλοιωθεί το χρώμα. Ιδιαίτερα αν έχεις ανοίξει το χρώμα των μαλλιών σου, κι αν πρόκειται να περάσεις χρόνο στον ήλιο, η περιποίηση αλλά και η προστασία της τρίχας είναι απαραίτητες. Για να είσαι σίγουρη ότι προστατεύεις το χρώμα των μαλλιών σου και την υγεία τους, φρόντισε να χρησιμοποιείς ανελλιπώς ένα αντηλιακό μαλλιών και να το ανανεώνεις συχνά μέσα στη μέρα.