Έχεις ξηρά χείλη; Με αυτά τα κόλπα θα απλώσεις σωστά το κραγιόν σου & θα δείχνει τέλειο!

Έτσι θα αναδείξεις το χρώμα στα χείλη σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

ξηρά και αφυδατωμένα χείλη, που σκάνε με το παραμικρό είναι από μόνα τους μια πρόκληση, ειδικά όταν προσπαθείς να εφαρμόσεις το αγαπημένο σου κραγιόν καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να φαίνεται ανομοιόμορφο και να δημιουργεί αντιαισθητικά σκασίματα.

Ωστόσο, με τα κατάλληλα κόλπα, μπορείς να επιτύχεις ένα άψογο αποτέλεσμα εφαρμόζοντας το κραγιόν κυριολεκτικά χειρουργικές κινήσεις, όπως θα δεις και παρακάτω. (δες και τις καλύτερες & πιο οικονομικές αδιάβροχες mascara για να δημιουργήσεις το τέλειο summer eye look)

Έχεις ξηρά χείλη; Με αυτά τα κόλπα θα απλώσεις σωστά το κραγιόν σου & θα δείχνει τέλειο!

  • H προετοιμασία των χειλιών σου είναι το κλειδί. Ξεκίνησε με ένα απαλό πίλινγκ για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια των χειλιών σου. Κάνε απαλά μασάζ για λίγα λεπτά και μετά ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν απολέπισης χειλιών ή να φτιάξεις το δικό σου με ζάχαρη και μέλι.

    γυναίκα εφαρμόζει balm στα χείλη της
    Shutterstock
  • Μετά το πίλινγκ, ενυδάτωσε καλά τα χείλη σου. Επίλεξε ένα πλούσιο βάλσαμο χειλιών με συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ ή η βιταμίνη Ε, που βοηθούν στη βαθιά ενυδάτωση και την αποκατάσταση της επιδερμίδας. Άφησε το βάλσαμο να απορροφηθεί καλά πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.
  • Χρησιμοποίησε ένα primer χειλιών. Το primer βοηθά στη δημιουργία μιας λείας βάσης και στην παράταση της διάρκειας του κραγιόν. Άπλωσε μια λεπτή στρώση και άφησέ τη να στεγνώσει για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Η ώρα για το κραγιόν. Όταν έρθει η στιγμή για να απλώσεις το κραγιόν σου, προτίμησε μια κρεμώδη υφή που δεν ξηραίνει τα χείλη. Ξεκίνησε από το κέντρο των χειλιών και προχώρησε προς τις άκρες, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για μεγαλύτερη ακρίβεια. Εάν επιλέξεις ματ κραγιόν, μπορείς να το συνδυάσεις με λίγο διάφανο gloss στο κέντρο των χειλιών για επιπλέον ενυδάτωση και λάμψη.
  • Τέλος, μην ξεχνάς να έχεις πάντα μαζί σου ένα ενυδατικό balm που θα σου χαρίσει άμεση ενυδάτωση καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Με αυτά τα απλά βήματα, τα χείλη σου θα είναι πάντα καλοφροντισμένα για την εφαρμογή του αγαπημένου σου κραγιόν και θα δείχνουν τέλεια!