Ασφαλές μαύρισμα: 5 κόλπα για να το πετύχεις εύκολα αποκτώντας την τέλεια ηλιοκαμένη όψη!

Έτσι θα απολαύσεις τον ήλιο του καλοκαιριού άφοβα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

Tο καλοκαίρι είναι η εποχή που όλες θέλουμε να αποκτήσουμε μια όμορφη, ηλιοκαμένη όψη. Όμως, το τέλειο μαύρισμα δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, αλλά και υγείας. Ωστόσο, για να το πετύχεις χωρίς να θέσεις σε κίνδυνο την υγειά σου, χρειάζεται να ακολουθήσεις μερικές εύκολες και πρακτικές συμβουλές.

Ακολουθώντας τα παρακάτω κόλπα, μπορείς να αποκτήσεις μια υπέροχη ηλιοκαμένη όψη, διατηρώντας παράλληλα το δέρμα σου υγιές Θυμήσου... το ασφαλές μαύρισμα είναι και το καλύτερο μαύρισμα! (δες και τα τρικ για να προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου για το καλοκαίρι)

Ασφαλές μαύρισμα: 5 κόλπα για να το πετύχεις εύκολα αποκτώντας την τέλεια ηλιοκαμένη όψη!

  • Χρησιμοποίησε αντηλιακά προσώπου και σώματος με υψηλό δείκτη προστασίας. Ο πιο σημαντικός κανόνας για το ασφαλές μαύρισμα είναι η χρήση αντηλιακού με τον κατάλληλο δείκτη προστασίας (SPF). Προτίμησε ένα αντηλιακό με SPF 30 ή και παραπάνω για να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις βλαβερές ακτίνες UV. Και το πιο σημαντικό... εφάρμοσέ το 20 λεπτά πριν βγεις στον ήλιο και ανανέωσέ το κάθε δύο ώρες ή μετά από το κολύμπι.

    γυναίκα κάνει ηλιοθεραπεία στην παραλία
    Shutterstock
  • Μην προσπαθείς να μαυρίσεις σε μια μέρα. Ξεκίνα με μικρά διαστήματα έκθεσης στον ήλιο, αυξάνοντας τον χρόνο σταδιακά. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα σου να προσαρμοστεί και να μαυρίσει ομοιόμορφα, αποφεύγοντας τυχόν εγκαύματα.
  • Η ενυδάτωση είναι κλειδί για ένα υγιές μαύρισμα. Πιες άφθονο νερό για να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο από μέσα και μην αμελείς να εφαρμόζεις μια ενυδατική κρέμα ή ένα after-sun προϊόν για να αναπληρώσεις την υγρασία του δέρματός σου μετά την ηλιοθεραπεία.
  • Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε β-καροτένιο όπως: καρότα, γλυκοπατάτες και σπανάκι, που βοηθούν το δέρμα να αποκτήσει μια υγιή, χρυσαφένια απόχρωση. Σημείωσε ότι τα αντιοξειδωτικά σε φρούτα και λαχανικά προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο.
  • Προστάτεψε το δέρμα σου και μετά την ηλιοθεραπεία. Μετά την ηλιοθεραπεία, κάνε ένα δροσερό ντους για να απομακρύνεις τον ιδρώτα και τα υπολείμματα αντηλιακού. Πολύ βασικό είναι να χρησιμοποιείς ήπια καθαριστικά και ενυδατικά προϊόντα για να διατηρήσεις την υγρασία στο δέρμα σου και να παρατείνεις τη διάρκεια του μαυρίσματος.