Skincare hacks: Έτσι θα αποφύγεις τους ερεθισμούς από τα δραστικά συστατικά

Είναι οι πιο εύκολοι και γρήγοροι τρόποι!

Ελένη Ιωσηφίδου
Junior Beauty & Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Τα δραστικά συστατικά όπως για παράδειγμα η ρετινόλη, η βιταμίνη C και η νιασιναμίδη, έχουν πλέον καθιερωθεί στο skincare και υπάρχουν στις περισσότερες ρουτίνες ομορφιάς. Είναι γεγονός ότι τα δραστικά συστατικά μπορούν να προσφέρουν στην επιδερμίδα πολλά περισσότερα από μια απλή κρέμα για αυτό τα συναντάμε συνεχώς στο εμπόριο.

Όμως, παρά την αποτελεσματικότητα τους, η έντονη δράση τους ενδέχεται συχνά να προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα, ιδιαίτερα σε ανθρώπους που η επιδερμίδα τους είναι ευαίσθητη. (δες επίσης πως θα βρεις τον τύπο της επιδερμίδας σου) Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις για να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τα αγαπημένα σου συστατικά, αποφεύγοντας όμως τους ερεθισμούς.

Skincare hacks: Έτσι θα αποφύγεις τους ερεθισμούς από τα δραστικά συστατικά

Χρησιμοποίησε υαλουρονικό οξύ

Ένας πολύ απλός και έξυπνος τρόπος να αποφύγεις τους ερεθισμούς των δραστικών συστατικών είναι να εφαρμόζεις πριν από αυτά έναν ενυδατικό ορό. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεις να φέρεις το ερεθιστικό συστατικό σε απευθείας επαφή με το δέρμα σου. Ένα serum υαλουρονικού οξέος είναι ιδανικό σε αυτή την περίπτωση γιατί θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα και θα λειτουργήσει σαν ένα προστατευτικό φίλτρο.

serum
Unsplash

Πρόσεχε τις περιεκτικότητες

Ακόμα ένας πολύ εύκολος τρόπος να εντάξεις στη ρουτίνα σου προϊόντα με ενεργά συστατικά είναι να ελέγχεις την περιεκτικότητα του κάθε συστατικού. Για να διευκολυνθείς μπορείς πριν αγοράσεις οποιοδήποτε προϊόν να ρωτάς τους συμβούλους των καταστημάτων ποια είναι η περιεκτικότητα του εκάστοτε ενεργού συστατικού κι αν ενδείκνυται για ευαίσθητες επιδερμίδες. Σε κάθε περίπτωση οι περισσότερες εταιρείες αναγράφουν στις συσκευασίες τις περιεκτικότητες των δραστικών συστατικών.