Έχεις λιπαρή επιδερμίδα με τάση ακμής; Έτσι θα τη φροντίσεις σε 5 απλά βήματα!

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την περιποίησή της

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της λιπαρής επιδερμίδας με τάση ακμής είναι η υπερβολική παραγωγή σμήγματος, που μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα όπως σπυράκια, διεσταλμένους πόρους και ανεπιθύμητες γυαλάδες στο δέρμα.

Ωστόσο, με τη σωστή φροντίδα θα καταφέρεις να τη διατηρήσεις φρέσκια και λαμπερή εξισορροπώντας σε σημαντικό βαθμό τη λιπαρότητα και τις γυαλάδες. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω 5 βήματα, που θα σου χαρίσουν μια όμορφη ματ όψη. (δες και πώς θα ξεφορτωθείς τους μαύρους κύκλους στο λεπτό)

Έχεις λιπαρή επιδερμίδα με τάση ακμής; Έτσι θα τη φροντίσεις σε 5 απλά βήματα!

  • Επέλεξε ήπιο καθαριστικά προσώπου. Ο καθαρισμός σε καθημερινή βάση είναι απαραίτητος για να αφαιρέσει τους ρύπους και τα υπολείμματα μακιγιάζ από το δέρμα σου. Παρόλα αυτά, καλό είναι να επιλέξεις ένα καθαριστικό με ήπια συστατικά που δεν θα αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από το δέρμα σου διατηρώντας το έτσι σωστά ενυδατωμένο.

    γυναίκα καθαρίζει το πρόσωπό της
    Unsplash
  • Μετά τον καθαρισμό εφάρμοσε μια τονωτική λοσιόν. Προτίμησε μια που περιέχει συστατικά όπως: σαλικυλικό οξύ ή αλόη, που καταπραΰνουν και να εξισορροπούν το δέρμα.
  • Χρησιμοποίησε μια ανάλαφρη ενυδατική κρέμα. Ακόμα και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση. Επέλεξε λοιπόν μια ελαφριά ενυδατική κρέμα που δεν θα δημιουργήσει επιπλέον λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου.
  • Προτίμησε εξειδικευμένα προϊόντα κατά της ακμής. Χρησιμοποίησε τοπικά προϊόντα φροντίδας που περιέχουν συστατικά όπως: βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε ή ψευδάργυρο, που καταπολεμούν την ακμή.
  • Δώσε προσοχή στην διατροφή και στον τρόπο ζωής σου. Η υγιεινή διατροφή, η ενυδάτωση και η αποφυγή του στρες είναι σημαντικοί παράγοντες για ένα υγιές δέρμα. Γι' αυτό το λόγο περιόρισε την κατανάλωση λιπαρών τροφών και εμπλούτισε τη διατροφή σου με φρούτα, λαχανικά και πολύ νερό.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα καθημερινά, θα αποτρέψεις τη λιπαρότητα και τα σημάδια ακμής από το δέρμα σου διατηρώντας το όμορφο και λαμπερό, χωρίς γυαλάδες. Και μην ξεχνάς! Η συστηματική φροντίδα είναι το κλειδί για ένα υγιές δέρμα.