Έχεις λιπαρά μαλλιά που λαδώνουν με το παραμικρό; Με αυτά τα κόλπα θα βρεις τη λύση που ζητούσες τόσο καιρό!

Καιρός να βάλεις φρένο στη λιπαρότητα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

Αν αισθάνεσαι ότι τα μαλλιά σου λαδώνουν με το παραμικρό, μην ανησυχείς! Και αυτό γιατί υπάρχουν αρκετά κόλπα και συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα και να διατηρήσεις τα μαλλιά σου φρέσκα και καθαρά για ακόμη περισσότερο χρόνο.

Σε αυτό θα σε βοηθήσει η σωστή φροντίδα αλλά και μερικές τεχνικές που θα απομακρύνουν την περιττή λιπαρότητα από την τρίχα αφήνοντας τα μαλλιά υγιή γεμάτα ζωντάνια μέχρι το επόμενο λούσιμο. (δες και πώς θα κόψεις τις αφέλειες μόνη σου στο σπίτι σαν επαγγελματίας)

Έχεις λιπαρά μαλλιά που λαδώνουν με το παραμικρό; Με αυτά τα κόλπα θα βρεις τη λύση που ζητούσες τόσο καιρό!

  • Aπόφυγε το πολύ συχνό λούσιμο. Οι περισσότερες θεωρούν ότι λούσιμο κάθε μέρα θα μειώσει τη λιπαρότητα. Ωστόσο, το συχνό λούσιμο μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής, προκαλώντας υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Προσπάθησε λοιπόν να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε 2-3 ημέρες και δες τη διαφορά.
  • Χρησιμοποίησε το κατάλληλο σαμπουάν. Επέλεξε ένα σαμπουάν ειδικά σχεδιασμένο για λιπαρά μαλλιά. Αναζήτησε προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως: τεϊόδεντρο ή λεβάντα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος.

    γυναίκα ψεκάζει με ξηρό σαμπουάν τα μαλλιά της
    Shutterstock
  • Ξέβγαλε σωστά τα μαλλιά σου. Βεβαιώσου ότι έχεις ξεπλύνει καλά το σαμπουάν και το μαλακτικό από τα μαλλιά σου. Οι υπολείμματα προϊόντων μπορούν να συμβάλλουν και αυτά με τη σειρά τους στην δημιουργία περιττής λιπαρότητας.
  • Περιόρισε την υπερβολική χρήση προϊόντων styling. Στην περίπτωση που χρησιμοπόιείς προϊόντα styling, όπως τζελ και λακ, τότε αυτά μπορεί να συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής και να κάνουν τα μαλλιά πιο λιπαρά. Οπότε προσοχή στη χρήση και με μέτρο.
  • Επένδυσε σε ένα ξηρό σαμπουάν. Το ξηρό σαμπουάν είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την απορρόφηση της περιττής λιπαρότητας και της δημιουργίας έξτρα όγκου. Εφάρμοσέ το στις ρίζες και κάνε μασάζ για να διανεμηθεί ομοιόμορφα.
  • Mείωσε τη χρήση εργαλείων θερμότητας. Η υπερβολική χρήση εργαλείων θερμότητας, όπως σεσουάρ και σίδερα ισιώματος, μπορεί να διεγείρει την παραγωγή σμήγματος. Γι΄ αυτό προσπάθησε να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά όσο το δυνατόν περισσότερο.
  • Ακολούθησε μια υγιεινή διατροφή. Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα μπορεί να βοηθήσει στην υγεία των μαλλιών. Ειδικά, τα τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Β μπορούν να συμβάλλουν στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος.

Με αυτά τα κόλπα, θα αποφύγεις την περιττή λιπαρότητα και θα έχεις φρέσκα μαλλιά που δεν λαδώνουν για ακόμη περισσότερες ημέρες. Δοκίμασέ τα και βρες τη λύση που λειτουργεί καλύτερα για εσένα!