Τριχόπτωση: Με αυτό το έλαιο θα την αντιμετωπίσεις & θα ενισχύσεις τα μαλλιά σου με τον πιο φυσικό τρόπο!

Ο λόγος για το λάδι δεντρολίβανου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

H τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Οι αιτίες της μπορεί να ποικίλουν, από το άγχος και τη γενετική προδιάθεση μέχρι τις διατροφικές ελλείψεις και τις ορμονικές ανισορροπίες.

Οι θεραπείες για την αντιμετώπισή της είναι επίσης πολλές. Ωστόσο αναζητώντας μια φυσική λύση που θα σε βοηθήσει να πεις αντίο στην τριχόπτωση το έλαιο δεντρολίβανου φαίνεται να είναι μια από τις καλύτερες καθώς θα περιποιηθεί τα μαλλιά σου με αποτελεσματικό τρόπο ενισχύοντας παράλληλα την τρίχα. (δες και για τη μέθοδος CWC, τo έξυπνο κόλπο για να λούζεις σωστά τα μαλλιά σου)

Τριχόπτωση: Με αυτό το έλαιο θα την αντιμετωπίσεις & θα ενισχύσεις τα μαλλιά σου με τον πιο φυσικό τρόπο!

Το έλαιο δεντρολίβανου, γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε διάφορες παραδοσιακές φαρμακευτικές συνταγές. Έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες, που το καθιστούν ιδανικό για την περιποίηση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής, ενώ όταν εφαρμόζεται συστηματικά μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και στην ενίσχυση της τρίχας.

γυναίκα κρατά έλαιο δεντρολίβανου
Unsplash

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μία από τις βασικές του ιδιότητες είναι η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό βοηθά στην καλύτερη θρέψη των θυλάκων των τριχών, ενισχύοντας την ανάπτυξη νέων και υγιών μαλλιών. Επιπλέον, το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πιτυρίδας και του κνησμού, δύο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να επιδεινώσουν την τριχόπτωση.

Πώς να το εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου...

Για να χρησιμοποιήσεις το έλαιο δεντρολίβανου στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες σε λίγο ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας και με το μείγμα που θα δημιουργήσεις να κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Στη συνέχεια άφησε το να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και μετά ξέβγαλέ το καλά. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα επανάλαβε τη διαδικασία δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Εναλλακτικά μπορείς να προσθέσεις λίγες σταγόνες από έλαιο δεντρολίβανου στο σαμπουάν ή το μαλακτικό σου. Αυτός είναι ένας απλός τρόπος να ενισχύσεις την περιποίηση των μαλλιών χωρίς να τροποποιήσεις τη ρουτίνα σου. Σημείωσε ότι το έλαιο δεντρολίβανου είναι αρκετά ισχυρό γι' αυτό και πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Πριν λοιπόν το εφαρμόσεις κάνε μια δοκιμή ευαισθησίας για να βεβαιωθείς ότι δεν προκαλεί ερεθισμό.

Σε κάθε περίπτωση, το έλαιο δεντρολίβανου αποτελεί μια φυσική και αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και την ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών. Μάλιστα με συστηματική χρήση θα δεις ορατή βελτίωση στην όψη των μαλλιών σου, τα οποία θα αποκτήσουν και μεγαλύτερη πυκνότητα.