Μermaid hair: Mε αυτά τα pro tips θα αποκτήσεις τέλεια κυματιστά μαλλιά!

Δες πώς να το υιοθετήσεις εύκολα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Ideal Image
Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Ideal Image

Το «Mermaid Hair» ή αλλιώς μαλλιά τύπου γοργόνας είναι ένα viral χτένισμα, που είναι ό,τι πιο hot για τη φετινή άνοιξη και το καλοκαίρι που έρχεται.

Πρόκειται για ένα ανάλαφρο wavy hair-look που μοιάζει σαν να βγήκες μόλις από τη θάλασσα, ενώ είναι ιδανικό για όλες όσες αναζητούν κάτι φρέσκο και δροσερό για τα μαλλιά τους. Όσο για τη δημιουργία του; Αυτή προϋποθέτει λίγα μόνο βήματα που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις σε ελάχιστα λεπτά! (δες και το hydro bob, τη νέα εμμονή των it girls για ένα στιλάτο χτένισμα που σύντομα θα γίνει και δική σου)

Μermaid hair: Mε αυτά τα pro tips θα αποκτήσεις τέλεια κυματιστά μαλλιά!

Για να υιοθετήσεις το συγκεκριμένο hair-look θα χρειαστείς ελάχιστα προϊόντα και εργαλεία styling, ενώ μπορείς να το πετύχεις σε λίγα μόνο βήματα όπως θα δεις και παρακάτω.

γυναίκα χρησιμοποιεί ισιωτικό για φορμάρισμα
Unsplash

  • Ξεκίνα ψεκάζοντας από απόσταση 10 εκατοστών ένα προστατευτικό σπρέι κατά της θερμότητας κατά μήκος των μαλλιών. Με αυτόν τον τρόπο θα θωρακίσεις την τρίχα από τυχόν φθορά.
  • Στη συνέχεια πάρε ένα σίδερο για μπούκλες ή ένα ισιωτικό και γύρισε τούφα-τούφα τα μαλλιά σου.
    Μόλις ολοκληρώσεις τη διαδικασία άνοιξε τις μπούκλες με τα δάκτυλά σου ή με μια πλατιά βούρτσα και χτένισέ τα προσεκτικά. Έτσι, θα αποκτήσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
  • Για τέλειο φινίρισμα ψέκασε τα μαλλιά σου με ένα δυνατό σπρέι ή εφάρμοσε μια ιδέα από ένα σέρουμ μαλλιών σε φύτρες ή τριχούλες που πετάνε.

Εxtra tip

Eάν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις εργαλεία θερμότητας υπάρχει πάντα και η εναλλακτική. Ποιά είναι αυτή; Να δημιουργήσεις μικρές πλεξίδες σε όλα τα μαλλιά σου ενώ είναι ακόμη νωπά και να τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά. Όταν θα τα λύσεις θα έχουν αποκτήσει ένα υπέροχο κυματιστό εφέ. Οι συγκεκριμένες πλεξίδες μπορούν να ξεκινούν από την μέση των μαλλιών σου ή να είναι τύπου γαλλικής προκειμένου να επιτύχεις το σούπερ αυτό mermaid look.