Κορδέλα στα μαλλιά: Πώς να φορέσεις το trendy αξεσουάρ που επιστρέφει δυναμικά από τα 90's!

Έτσι θα υιοθετήσεις σωστά την τάση

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal Image
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal Image

Μέσα από μια νοσταλγική διάθεση για τα hair- trends της δεκαετίας του 1990 οι κορδέλες μαζί με τα scrunchies, τις μπαντάνες αλλά και τα μαντήλια κάνουν δυναμικό comeback αυτή τη σεζόν για να φέρουν έναν αέρα ανανέωσης στα μαλλιά σου δημιουργώντας ευφάνταστα και συνάμα φινετσάτα χτενίσματα, που κλέβουν τις εντυπώσεις!

Κάπως έτσι η μίνιμαλ μαύρη ελαστική κορδέλα μαλλιών, που ξεπηδά από τις πασαρέλες της σεζόν γίνεται το απόλυτο αξεσουάρ μαλλιών των influencers, οι οποίες το τιμούν ακόμη και για τις street style εμφανίσεις τους μέσα από ένα στιλάτο hair-look, που κολακεύει κάθε σχήμα προσώπου. (δες και 4 εύκολες DIY μάσκες μαλλιών για κάθε τύπο και ανάγκη- Βρες αυτή που σου ταιριάζει)

Κορδέλα στα μαλλιά: Το αξεσουάρ των 90's που θα «σώσει» τα μαλλιά σου!

Η κορδέλα μαλλιών, εκτός από ένα hot αξεσουάρ είναι και μια εύκολη και γρήγορη λύση για να διατηρείς τα μαλλιά σου καλοφροντισμένα κάθε εποχή του χρόνου. Με αναφορές από τη δεκαετία του 1990 το συγκεκριμένο αξεσουάρ που έχει μπει ήδη στην καθημερινότητά μας αναβαθμίζει το hair-look με λίγες κινήσεις, ενώ είναι ιδανικό τόσο για ίσια όσο και για σπαστά μαλλιά.

Πως θα τη φορέσεις

Χτένισε τα μαλλιά σου με φορά προς τα πίσω με τη βοήθεια μιας πλατιάς βούρτσας ή μια χτένας με αραιά δόντια. Στη συνέχεια εφάρμοσε την κορδέλα τοποθετώντας της κοντά στο μέτωπο προκειμένου να καλύψεις τις φύτρες των μαλλιών σου ή λίγο πιο πίσω, ανάλογα με το στιλ που θέλεις να υιοθετήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις ένα κομψό και εύκολο χτένισμα, ενώ ακόμη θα αναδείξεις και το βλέμμα σου με το πιο cool αξεσουάρ μαλλιών.

Μια καλή ιδέα, ειδικά εάν έχεις φράντζα ή μακριές αφέλειες, είναι να χρησιμοποιήσεις λίγο τζελ προκειμένου να στερεώσεις τη φράντζα κάτω από την κορδέλα Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο κλιπ, φροντίζοντας να τα βάλεις στα πλαϊνά της κορδέλας για να την κάνεις και πιο στιλάτη. Τέλος, θα μπορούσες να δημιουργήσεις δυο λεπτές πλεξούδες δεξιά και αριστερά για να δημιουργήσεις ένα girly εφέ στο hair-look σου.

Δες και αυτό το βίντεο του TikTok για να εμπνευστείς...